Alina Gorghiu: "Încă mai sper că vor fi două tururi de scrutin"

137
Alina Gorghiu:

Articole recomandate

Liderul PNL Alina Gorghiu a declarat că, în maxim o săptămână, sesizarea PNL privind organizarea alegerilor locale în două tururi de scrutin va ajunge la instanța de contencios administrativ și se va da un termen de judecată, astfel încât dosarul să fie trimis la CCR și să fie tranșată problema. 


Ea a explicat că, în pofida scepticismului unora, este timp suficient pentru ca instanța de contencios administrativ să trimită dosarul la Curtea Constituțională care să dea o decizie, astfel încât alegerile locale să se desfășoare în două tururi de scrutin.


"Încă mai sper că vor fi două tururi de scrutin. E suficient timp, în câteva zile, în mod normal, guvernul trebuie să trimită întâmpinarea pe sesizarea noastră legată de două tururi de alegeri către instanța de contencios. Noi suntem deja pregătiți să depunem în foarte scurt timp întâmpinarea și se va da termen. Deci eu estimez că, în maxim o săptămână, vom avea un termen în instanța de judecată, termen la care să putem invoca excepția neconstituționalității alegerilor într-un singur tur. Instanța va decide când trimite dosarul la Curtea Constituțională și Curtea se va pronunța", a spus Alina Gorghiu.


Ea a explicat că pot fi organizate două tururi de scrutin și în ipoteza în care CCR se pronunță cu doar câteva zile înainte de 5 iunie, data oficială a alegerilor locale, stabilită prin Hotărârea de Guvern pe care PNL a atacat-o în contencios administrativ. 


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.0893 secunde