Alianța USR- PLUS lansează programul ce vizează dezvoltarea orașului, denumit CONSTANȚA RENAȘTE

1062

Articole de la același autor

Alianța USR- PLUS lansează, astăzi, programul ce vizează dezvoltarea orașului, denumit CONSTANȚA RENAȘTE.

În acest context, candidatul USR-PLUS pentru Primăria Constanța, deputatul Stelian Ion, a spus că, în spatele acestui program se află zeci de întâlniri și discuții cu constănțenii, focus grupuri și sondaje de opinie.

Totodata, el a spus ca astazi a fost lansat site-ul stelianion.ro.

"Viitorul acestui oraș depinde de fiecare dintre noi. Avem puterea și libertatea de a decide care va fi destinul Constanței: îl lăsăm să se scufunde în mizerie și subdezvoltsare, sau îl salvăm.

Pentru că vrem să le oferim copiilor noștri posibilitatea de a avea un viitor în Constanța, de a nu fi nevoiți să plece la un moment dat, am pregătit un plan de dezvoltare pentru orașul în care m-am născut și am crescut și în care candidez pentru funcția de primar. Acest plan este o sumă de proiecte care se pot transforma în fapte, prin propriile noastre decizii", a declarat Stelian Ion.

"Planul exprimă soluții la problemele noastre și oferă o viziune de dezvoltare. Planul a fost scris în funcție de ceea ce mulți dintre voi ați spus atunci când ne-am consultat. De aceea, acest plan este mai mult rezultatul ideilor voastre, nu alor mele. Eu doar am pus în pagină multe dintre ideile voastre cu convingerea că ne dorim același lucru pentru viitorul Constanței și că reușita noastră depinde de noi toți, nu de vreun personaj providențial. Acest plan nu conține povești și propuneri fantasmagorice, este un plan realist, pe care vrem să-l punem în practică în mod efectiv.

Planul abordează economia, salubritatea, spațiile verzi, urbanismul, cultura și educația, sănătatea, sportul și modul în care trebuie să funcționeze primăria", a menționat candidatul USR-PLUS pentru Primăria Constanța, Stelian Ion.

"Noua economie a Constanței: motorul care ne va propulsa în viitor. Într-un orizont de timp mediu, Constanța trebuie să devină un centru industrial și de tehnologii avansate, nu doar un oraș al comerțului cu cereale și al serviciilor pentru activități portuare. Asta nu înseamnă scăderea importanței portului maritim, ci concentrarea pe activități cu valoare adăugită înaltă, unde se creează profituri mari pentru firme și venituri atractive pentru lucrători, astfel încât pe termen mediu și lung, rata de angajare să crească, emigrarea să fie încetinită, iar forța de muncă bine calificată să fie susținută în oraș. Prin industrializare se creează în timp resursele financiare pentru a susține activitățile esențiale unui oraș: educația, cultura, regenerarea naturală și urbană, sportul, sănătatea, serviciile și utilitățile publice.

Un oraș curat și prietenos cu mediul. Primăria trebuie să reorganizeze sistemul de management al deșeurilor pentru a proteja sănătatea locuitorilor orașului și a reduce gradul de poluare. Un oraș curat înseamnă nu doar curățenie pe străzi, ci și mai puțină poluare, spații verzi generoase și o calitate înaltă a vieții.

Revitalizarea zonelor istorice distruse. Vom dezvolta Constanța în beneficiul locuitorilor săi, într-un mod care să valorizeze și să celebreze identitatea istorică și culturală a orașului. Clădirile reprezentative ale orașului care au fost distruse trebuie renovate sau reclădite, pentru a ne regăsi identitatea și stima de sine. Noile cartiere se vor dezvolta după planuri urbanistice gândite pentru a crește calitatea vieții.

Un oraș dinamic și conectat. În secolul XX! Trebuie să ne deplasăm rapid, civilizat, ecologic, ieftin. Noile inovații tehnologice în transport vor juca un rol semnificativ în schimbarea modului în care ne deplasăm", a ,ai declarat Stelian Ion.

Mai multe detalii puteți afla în ziarul de mâine.



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 0.6917 secunde