Alianța USR-PLUS își dorește o coaliție care să guverneze patru ani

143
Alianța USR-PLUS își dorește o coaliție care să guverneze patru ani - aliantausrplus-1607971297.jpg

Articole de la același autor

Alianța USR-PLUS continuă negocierile și vine cu alternative pentru a găsi o soluție de echilibru, dorința fiind aceea a unei coaliții de centru dreapta care să guverneze pe un mandat de patru ani.

Acesta a fost principalul mesaj transmis de copreședinții USR-PLUS, Dan Barna și Dacian Cioloș, în urma consultărilor de la Cotroceni cu președintele Klaus Iohannis privind desemnarea noului premier.

„După consultări suntem optimiști că e o șansă reală pentru România să avem o majoritate de centru dreapta, stabilă și echilibrată. Acesta a fost mesajul pe care l-am transmis. E important ca această coaliție să fie una cu potențial de a guverna România patru ani și de a face acele reforme atât de importante pentru cetățenii României. Am prezentat și susținut propunerea USR-PLUS de premier Dacian Cioloș tocmai pentru că, pe parcursul discuțiilor, USR-PLUS a prezentat diverse soluții prin care această coaliție să fie una echilibrată și una care transmite mesajul credibil că stabilitatea următorului guvern este una asigurată. Dacian Cioloș este propunerea USR-PLUS pentru poziția de premier. În situația în care cei de la PNL vor opta pentru Președinția Camerei Deputaților, miza e una foarte clară: după ce vom reuși să găsim o soluție echilibrată, șansa României de a avea un guvern stabil va fi una reală.

Poziția președintelui a fost aceea că își dorește și el ca această majoritate, USR-PLUS, PNL, UDMR să se realizeze ca, în urma negocierilor din zilele următoare, să găsim această soluție. USR-PLUS e gata să continue discuțiile, suntem pregătiți să găsim această soluție și avem toată încrederea că vom ajunge la această înțelegere.

Mai este un element important cu care președintele a rezonat, respectiv aceea că nu se poate pune problema unui acord în care o parte se tranșează în Parlament și o altă parte se negociază între partide. Prin urmare, ideea este aceea de a negocia de sus până jos toate pozițiile și de a avea o coaliție cu toate aceste lucruri agreate politic prin dialog”, a declarat Dan Barna.



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.4054 secunde