Alianță PSD - PMP - ALDE la Constanța. CJC: Horia Țuțuianu - președinte, Claudiu Palaz și Daniel Learciu - vicepreședinți

6669
10
Alianță PSD - PMP - ALDE la Constanța. CJC: Horia Țuțuianu - președinte, Claudiu Palaz și Daniel Learciu - vicepreședinți - horiatutuianusedintaconsiliuljud-1465569533.jpg
Alegerile locale s-au terminat, dar nu și negocierile între partide pentru crearea majorității în Consiliul Județean Constanța. Miza cea mare o reprezintă chiar fotoliul de președinte al CJC.


După foarte mult timp, anul acesta, președintele Consiliului Județean Constanța nu s-a mai ales direct, pe buletin de vot, de către cetățeni. Potrivit legii, acesta urmează să fie ales dintre consilierii județeni. Drept urmare, pentru ca cineva să ajungă în acest fotoliu trebuie să aibă și majoritate.


Calculele arată, însă, că nici PSD și nici PNL nu au obținut un asemenea scor încât să nu mai fie nevoie de ajutorul altor formațiuni politice intrate în CJC.


La Constanța, PNL a reușit cea mai bună performanță din toate timpurile, reușind să obțină 15 mandate de consilieri. Chiar și așa, liberalii nu au cum să preia conducerea chiar dacă liderul de la malul mării, deputatul Gheorghe Dragomir, speră în continuare să ajungă președinte al CJC, el fiind propunerea PNL pentru funcție. 


Pe de altă parte, este posibil ca, în momentul în care va fi sigur că negocierile purtate cu celelalte partide au eșuat, Gheorghe Dragomir să decidă să rămână în continuare parlamentar, lider de grup al PNL urmând să fie desemnat liberalul Robert Boroianu. 
În caz excepțional, ar mai exista un scenariu, deoarece votul pentru alegerea președintelui este secret. Practic, PNL ar putea ajunge la conducere doar dacă cineva de la PSD, PMP sau ALDE ar trăda opțiunea partidului, înclinând balanța în favoarea liberalilor.


"Scopul meu este să rămân la CJC, să fiu președinte așa cum s-a făcut propunerea. Încă avem negocieri, vom vedea ce se întâmplă. Din momentul în care îmi voi primi mandatul de consilier județean voi avea la dispoziție 30 de zile pentru a decide dacă rămân în Parlament sau dacă rămân în CJC", a declarat liderul PNL Constanța, deputatul Gheorghe Dragomir.


PSD și-a schimbat opțiunea pentru funcția de președinte CJC


De partea cealaltă, PSD a anunțat de câteva luni bune că actualul vicepreședinte cu atribuții de președinte, Cristinel Dragomir, este propunerea partidului pentru cea mai mare funcție la CJC.
Dar cum ne-am obișnuit în politică, lucrurile se pot schimba de pe o zi pe alta și PSD nu a "înșelat" așteptările electoratului nici de această dată.


Drept urmare, social-democrații de la malul mării s-au răzgândit și l-au desemnat pe Horia Țuțuianu pentru funcția de președinte al CJC.


"Decizia a fost luată în cadrul Biroului Permanent Județean Constanța. Au fost două propuneri, eu și Horia Țuțuianu. Toți cei prezenți mi-au apreciat activitatea avută la CJC, dar au votat pentru schimbare, iar Horia Țuțuianu a fost votat în majoritate cu un singur vot împotrivă. N-am de ce să fiu supărat, asta este politica, eu respect deciziile partidului și merg mai departe", a declarat Cristinel Dragomir.


Revenind la Horia Țuțuianu, acesta este cunoscut ca un profesionist în mediul privat unde a activat ca președinte al Consiliului de Administrație la SC Neptun-Olimp dar și în cadrul altor firme private. Pe de altă parte, Horia Țuțuianu a fost consilier județean în mandatul 2012-2016, însă nu s-a remarcat cu nimic din această funcție. Mai mult, la ora bilanțului nici măcar nu și-a publicat raportul de activitate iar în campania electorală a fost invizibil fără să prezinte sau să susțină anumite proiecte pe care le-ar avea în vedere. 


În acest context, putem spune că este posibil ca, între experiența din mediul privat și cea administrativă să existe diferențe majore, însă lucrurile se vor clarifica dacă va ajunge la conducere. 


În altă ordine de idei, social-democrații s-au întâlnit, din nou, vineri seara, în cadrul unei ședințe a Biroului Permanent Județean pentru a stabili soarta celor două funcții de vicepreședinte al CJC. 


Potrivit unui comunicat de presă al PSD, Biroul Permanent Județean al partidului, a hotărât susținerea lui Dumitru Daniel Learciu (ALDE) și Claudiu - Iorga Palaz (PMP) pentru pozițiile de vicepreședinte al Consiliului Județean Constanța. "Prin stabilirea acestei alianțe, la nivelul județului Constanța, ALDE și PMP susțin PSD pentru ocuparea pozițiilor de viceprimar în municipiul Constanța, și la nivelul județului, în consiliile locale", se arată în comunicatul de presă al PSD. 


Reamintim că, potrivit rezultatelor finale, PSD a obținut 16 mandate, PNL a luat 15, ALDE și PMP câte trei mandate. 


Comentează știrea

theo
11 iunie 2016
Terci

Pai, cum vine asta? PMP, partidul lu' Base, aliat cu PSD? Nu e scandalos? ALDE, liberali, aliati cu PSD? Terci!

MIHAI
11 iunie 2016
TRADARE,DE DOUA ORI TRADARE

Vorba vine ca e tradare .Ca sa tradeyi trebuie sa ai ceva , sa repreyinti ceva . Doua factiuni , PMP si ALDE , fara doctrine , ideologie si programe ajung sa decida soarta constantenilor . Era mai cinstit daca PSD nu le acorda aceste doua functii . Avem inca o dovada ca " dreapta " nu exista in Constanta . Nici in ultimul ceas , cei care se pretind de dreapta nu vor sa se alieze , PMP si ALDE fiind gata sa se alature PSD pentru un blid de linte . Si poate ca asa e bine . PSD baga doua gloabe troienite in cetate , si in mod sigur va avea parte de surprize in viitor . E mare lucru sa joci rolul de partid balama la o ușă care scârțâie . Si cum balamalele sunt ruginite , PSD si PNL le vor unge cu niscaiva avantaje pentru a le obtine votul .

un alegător
11 iunie 2016
foarte bine

Multă lume se bucură că a dispărut amărâtul de Cristinel! Rezultatele Lui GH. Dragomir la Constanța sunt, ca întotdeauna, catastrofale. Din cauza lor Constanța mai este încă roșie.

Cristi
11 iunie 2016
Hmmm !

Chiar ca o echipa mafiota ramane la butoane . Dar si daca venea PNL-ul tot mafia era la carma . Sigur , ei au doctrina , strategie , program ... Ei fura metodic , cu tact , rad totul matematic si dezvolta off-shore-urile ! Uitati cum s-au umflat Dragomir-guzganul si Manea-insotitorul elefantului ...

m
11 iunie 2016
mm

Aici nu este vorba de tradare ci de curvasareala.Jigodiile s-au batut cu pumnul in piept ca vor face si vor drege dar de fapt totul era aranjat.Acum se vede clar ce clasa politica exista in Constanta:nu exista.Noi nu avem politicieni avem doar patroni care nu stiu decat sa fure,cetateanul,binele orasului vorbe in vant.

VICTOR
11 iunie 2016
Terci

Simplu.Pentru ciolan!

Răspuns la: Terci
Adăugat de : theo, 11 iunie 2016
Pai, cum vine asta? PMP, partidul lu' Base, aliat cu PSD? Nu e scandalos? ALDE, liberali, aliati cu PSD? Terci!
gica contra
12 iunie 2016
Bravo, constanteni!

Aveti ceea ce meritati! Orasul vostru va fi cea mai frumoasa cocina din Romanika!

cetatzean
12 iunie 2016
constatare

DE CE ATATA URA SI DUSMANIE DOMNILOR DIN PNL ?! V-ATZI ALIAT CU CEI CARE AU TAIAT : SALARIILE SI PENSIILE OAMENILOR, SI ACUM CINE-I VINOVAT ?! SA VA RECUNOASTETZI : VINA SI GRESEALA PENTRU ALIANTZA CU PDL-UL, PE CARE PDL, L-ATZI CRITICAT CAND ATZI FOST IN USL, SPER, CA NU ATZI UITAT ACEST ASPECT / FAPT, NOI, OAMENII DE RAND, NU AM UITAT ?! CAND ERATZI IN ALIANTZA CU PSD-UL, ADICA-N USL, V-A FOST BINE SI DE CEVA TIMP ATZI CAM UITAT ! NU-I BINE, NICI PENTRU DUMNEAVOASTRA SI NICI PENTRU NOI, POPORUL ! CINE L-AU PROPULSAT PE D-UL K.W. JOHANIS, DOMNII : CRIN ANTONESCU SI V. V. PONTA, ACUM, UNDE MAI SUNT DANSII, NICAIERI, UNDE-I RECUNOSTINTZA PENTRU FAPTA BUNA FACUTA A CELOR DOI, EI SUNT PE DINAFARA SI ALTZII SE INFRUPTA, NU-I PACAT, DUMNEZEU VEDE / PLATESTE !?!

costica
7 august 2016
Nu mai trebuie să aștepți!

Tu decizi cât vei câștiga! Acum castiguri pentru toti! Oferta exceptionala de lucru la domiciliu, cu castiguri asigurate prin contract de comision! Va asteptam urgent in aceasta activitate foarte usoara, confortabila si profitabila pentru oricine! Cereti acum mai multe detalii la adresa de email: pacurarucostica1963@gmail com

pnl 1990
11 august 2016
unde e vechiul pnl??

PNL-UL ISTORIC S-A TERMINAT DEMULT, SLEAHTA STALINISTA CARE ORGANIZAT LOVITURA DE STAT DIN 1989 AU DISTRUS SI PARTIDELE ISTORICE!!

Pagina a fost generata in 0.3293 secunde