Alfred Simonis: O coaliţie de tip CDR nu va rezolva situaţia de criză, ci o va agrava

118
Alfred Simonis: O coaliţie de tip CDR nu va rezolva situaţia de criză, ci o va agrava - 1-1607524462.jpg

Articole recomandate

Liderul deputaţilor PSD, Alfred Simonis, a declarat miercuri că "o coaliţie de tip CDR" va agrava situaţia de criză din România şi i-a solicitat preşedintelui Klaus Iohannis să desemneze un premier din partea social-democraţilor, potrivit Agerpres.


"Realitatea crudă arată că spitalele sunt pline, iar ATI-urile sunt sufocate, iar în tot acest timp vedem cum Klaus Iohannis şi liderii partidelor care au pierdut alegerile sunt preocupaţi doar de jocuri de culise pentru a confisca voturile românilor. Vedem cum, în loc să respecte rezultatul votului, se bat pe ciolan şi pe funcţii, nu pentru soluţii, pentru a prelua controlul pandemiei sau pentru a susţine economia. O coaliţie de tip CDR nu va rezolva situaţia de criză, ci o va agrava. Demisia lui Orban de acum câteva zile nu rezolvă nimic. În spatele lui Orban au stat şi vor să rămână în continuare, e adevărat cu ajutorul preşedintelui, aceiaşi politruci care au distrus România în acest un an şi câteva luni, cât au condus-o. Electoratul a sancţionat extrem de clar eşecul guvernării Iohannis - Orban şi a indicat o altă cale, o cale a profesioniştilor şi a soluţiilor", a spus Simonis, într-o conferinţă de presă la sediul central al PSD.


El a adăugat că românii au ales PSD, iar propunerea de premier, în persoana doctorului Alexandru Rafila, "este de departe cea mai bună pentru situaţia actuală", "soluţiile pentru a scoate ţara din criză aflându-se în programul de guvernare al PSD".


"Solicităm imperativ preşedintelui să lase jocurile de culise care deja au adus România în situaţia dezastruoasă de astăzi şi să respecte voinţa electoratului, ferm. Să conştientizeze că este şeful unui stat aflat în criză profundă, că s-a încheiat campania electorală şi îi solicităm să îşi reamintească faptul că în spate nu are steagul PNL, ci steagul României, să respecte regulile democraţiei, iar pentru asta să desemneze un premier din partea PSD. Cu siguranţă, doctorul Rafila îşi va putea construi o majoritate, fiindcă există parlamentari raţionali în aproape fiecare partid reprezentat în viitorul Parlament", a afirmat acesta.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 1.0362 secunde