Aleșii locali liberali: "PSD își încalcă propriul program de guvernare votat în Parlament"

190
Aleșii locali liberali:

Articole de la același autor

Aleșii locali ai PNL critică respingerea amendamentelor la bugetul de stat pe anul 2018 referitoare la finanțarea administrațiilor locale și anunță că, dacă va fi cazul, liberalii vor sesiza derapajele actualei guvernări către toate instituțiile europene.

"Liga Aleșilor Locali a Partidului Național Liberal își exprimă totalul dezacord și îngrijorarea referitoare la modul în care a fost construit bugetul pentru anul 2018. PSD își încalcă propriul program de guvernare votat în Parlament. Program în care se prevedea cota de 100% din impozitul pe venit care să rămână la bugetele administrațiilor publice locale. PNL nu a făcut decât să le reamintească propriul lor program de guvernare, susținând amendamente în acest sens. Amendamente care au trecut inițial la Comisia de buget-finanțe, dar doar pentru adormirea adversarilor politici, revenind în plen la forma inițială. Respingerea amendamentelor, dar și confiscarea a jumătate din excedentul bugetar al autorităților publice locale sunt lovituri date împotriva cetățenilor, pentru că Guvernul, în goana după bani, calcă în picioare programele de dezvoltare ale administrațiilor publice locale, precum și aducerea acestora în situația de a nu putea implementa programele aflate în derulare, iar la unele dintre primării este pusă în pericol chiar și funcționarea acestora", se arată într-un comunicat de presă.

Liberalii susțin că principiul autonomiei locale nu este respectat, fiind încălcată Carta Europeană a Autonomiei Locale ratificată de România în 1997.

"PNL, prin grupurile parlamentare și Liga Aleșilor Locali, va lupta prin toate mijloacele democratice pentru apărarea autonomiei locale, pentru finanțarea corespunzătoare a administrațiilor locale și, dacă va fi cazul, va sesiza derapajele actualei guvernări către toate instituțiile europene: Comisia Europeană, Comitetul European al Regiunilor, dar și Congresul Puterilor Locale și Regionale al Consiliului Europei", conchid aleșii locali ai PNL. 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.3652 secunde