Aleșii locali din Constanța, convocați în ședință! Ce proiecte se vor vota

265
Aleșii locali din Constanța, convocați în ședință! Ce proiecte se vor vota - fondconsiliullocal20202-1606156520.jpg

Articole de la același autor

Consiliul local al municipiului Constanța a fost convocat de primarul Vergil Chițac în şedință ordinară, vineri, 27 noiembrie 2020, ora 13.00, în sala „Remus Opreanu” a Consiliului Județean Constanța. Pe ordinea de zi există 35 de proiecte de hotărâre care vor fi dezbătute pe larg în cadrul acestei şedinţe.

Unul dintre aceste proiecte vizează aprobarea rectificării bugetului de venituri şi cheltuieli pe anul 2020 al RADET Constanţa. Prin acest proiect se doreşte creşterea cu suma de 1.417 lei a veniturilor din imobilizări corporale având în vedere lucrările de investiţii efectuate cu surse proprii la infrastructura de transport agent termic primar, pentru reducerea costurilor şi creşterea parametrilor de funcţionare. De asemenea, se va lua în discuţie şi scăderea prețului pentru gigacalorie, aceasta ajungând la suma de 250 de lei cu TVA inclus.

Un alt proiect vizează aprobarea organigramei şi a statutului de funcţii al Spitalului Clinic de Boli Infecţioase Constanţa. Mai exact, vor exista trei funcţii de conducere şi 278 de funcţii de personal de specialitate medico sanitară. Dintre aceştia 42 vor fi medici, 13 locuri de personal medical superior, 134 de posturi pentru personal superior şi mediu sanitar şi 86 de locuri pentru personal auxiliar sanitar. Posturile totale trebuie să nu fie mai mici sau mai mari de 309 la număr.

Un alt proiect aflat pe ordinea de zi priveşte aprobarea contractului de delegare a gestiunii serviciilor publice de administrare a domeniului public şi privat din municipiul Constanţa. Unul dintre cele mai importante proiecte aflate pe ordinea de zi vizează acordarea de facilităţi la transportul public de călători pentru categoriile de persoane beneficiare din Constanţa. Mai exact, pensionarii, elevii, studenţii, personalul didactic, şomerii, veteranii de război, văduvele de război, revoluţionarii, persoanele cu dizabilităţi, dar şi alte categorii de persoane vor primi gratuitate pentru mijloacele de transport, sau, după caz, reducerea cu 50 la sută a tarifului standard la abonamentele de transport public de călători.

Un alt proiect vizează ajutorarea unei persoane care a fost diagnosticată cu traumatism cu fractură la nivelul coloanei cervicale C3-C4, tetraplegie coloană cervicală C3-C4, tetraplegie spastică, traheostomie spastică, traheostomie şi tulburări sfincterale. Dacă proiectul va fi aprobat, persoana în cauză va beneficia începând cu data de 1 ianuarie 2021 de o sumă lunară în valoare de 4.400 lei.

Proiectul de hotarâre privind aprobarea regulamentului serviciului „Ability Taxi” este şi el unul extrem de important. „Ability Taxi” oferă transport gratuit cu o maşină special adaptată persoanelor cu dizabilităţi care folosesc scaune rulante, pentru a facilita deplasarea acestora pe raza municipiului Constanţa.

Un alt proiect important face referire la programul social „Solidaritate”. Acesta constă în sortarea, colectarea, depozitarea şi distribuirea gratuită a pieselor de mobilier, echipamentelor de uz casnic în stare de funcţionare, denumite în continuare bunuri reutilizabile.

Proiectul de hotărâre privind aprobarea proiectului „Consolidarea capacităţii medicale a Spitalului Clinic de Boli Infecţioase Constanţa în contextul „COVID-19” ar urma să fie în valoare de 22.681.089,84 lei.

Pe ordinea de zi se mai află un proiect de hotărâre privind aprobarea componenţei şi a regulamentului de funcţionare a comisiei tehnice de urbanism şi amenajare a teritoriului. Totodată, aleșii vor aproba sau nu programul de construire unităţi locative modulare în municipiul Constanţa şi lucrări tehnico-edilitare aferente în Campusul Social Henri Coandă.

Numărul total de unităţi modulate instalate va fi de 2.376, grupate într-un număr de 33 de blocuri.



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.3201 secunde