Aleşii locali, convocaţi în şedinţă ordinară. Iată ce proiecte importante se vor vota

677
Aleşii locali, convocaţi în şedinţă ordinară. Iată ce proiecte importante se vor vota - fondsedintaconsiliu-1637507091.jpg

Articole de la același autor

Consilierii locali din municipiul Constanţa au fost convocaţi într-o nouă şedinţă ordinară în data de 26 noiembrie, cu începere de la ora 13.00. Pe ordinea de zi se află nu mai puţin de 56 de proiecte care urmează să fie analizate şi apoi votate de către consilieri.



Unul dintre proiectele importante care se află pe ordinea de zi este proiectul de hotărâre privind stabilirea prețului local pentru populație al energiei termice furnizată de către Societatea Termoficare Constanța SRL și a subvenției unitare acordată populației pentru perioada 01.11.2021-31.03.2022, în municipiul Constanța. Pentru că preţul unei gigacalorii este extrem de important pentru cetăţenii municipiului Constanţa, consilierii vor vota şi proiectul de hotărâre privind aprobarea prețului local al energiei termice furnizată de către Societatea Termoficare Constanța SRL în municipiul Constanța începând cu data de 01.11.2021.

Zona Gării din Constanţa duce lipsă de o piaţă urbană, astfel că pe viitor constănţenii ar putea beneficia de o astfel de construcţie. Tocmai din acest motiv pe ordinea de zi se află şi proiectul de hotărâre privind aprobarea documentației tehnico – economice, faza de studiu de prefezabilitate pentru „Amenajare Piaţă urbană Gara Constanţa – prin amenajare Parcare acoperită Autobuze şi Autocare cu staţii de încărcare şi peron călători, amenajare parcare autoturisme, amenajare zonă acces, amenajare zone de promenadă pietonală, reamenajare zonă pasaj pietonal subteran, amenajare peisagistică parţială Parc Gară, Construire parcare Supraetajată şi Construire centru comercial de tip „strip mall”.

Liceul cu Program Sportiv „Nicolae Rotaru” din Constanţa a dat oraşului, dar şi ţării, mulţi campioni de-a lungul timpului. Acum, clădirea are nevoie de o renovare, astfel că proiectul de hotărâre pentru modificarea art. 1 din HCL nr. 17/2021 privind aprobarea finanțării de la bugetul local a cheltuielilor care nu se finanțează de la bugetul de stat prin Programul național de dezvoltare locală ca urmare a revizuirii proiectului tehnic aferent obiectivului de investiții „Reabilitarea, modernizarea și dotarea Liceului cu program sportiv Nicolae Rotaru, Constanța” este şi el pe ordinea de zi.

Sportul a reprezentat întotdeauna o ramură importantă în oraşul Constanţa, astfel că mai multe cluburi care se zbat să facă performanţă la nivel înalt au nevoie de susţinere financiară din partea autorităţilor locale. Pe ordinea de zi se găsesc două proiecte îndreptate către această direcţie. Unul dintre ele este proiectul de hotărâre privind suplimentarea fondurilor financiare acordate Asociației Handbal Club Dobrogea Sud Constanța prin HCL nr. 232/2021 privind alocarea unor sume din bugetul local pentru finanțarea activităților sportive în anul competițional 2021 și sezonul competițional 2021 – 2022, iar al doilea este proiectul de hotărâre privind suplimentarea fondurilor financiare acordate Clubului Sportiv Farul Constanța prin HCL nr. 232/2021 privind alocarea unor sume din bugetul local pentru finanțarea activităților sportive în anul competițional 2021 și sezonul competițional 2021 – 2022.

Reprezentanţii Primăriei Constanţa şi ai Consiliului Local Constanţa au dovedit în mai multe rânduri că lăcaşele de cult din oraşul de la malul mării sunt importate, astfel că proiectul de hotărâre privind alocarea unei sume din bugetul local pentru acordarea unui sprijin financiar Parohiei „Nașterea Sfântului Ioan Botezătorul” va fi şi el votat de către consilieri.

Pentru ca pe viitor oraşul Constanţa să devină un oraş „verde” este nevoie de spaţii verzi şi de plantarea mai multor arbori sau arbuşti.

Acesta este motivul pentru care pe ordinea de zi se află şi proiectul de hotărâre privind modul de aplicare la nivelul municipiului Constanța a dispozițiilor HCJ Constanța nr. 152/2013 privind stabilirea suprafețelor minime de spații verzi și a numărului minim de arbuști, arbori, plante decorative și flori aferente construcțiilor realizate pe teritoriul administrativ al județului Constanța.

Toate aceste proiecte, dar şi altele, le vom analiza şi noi pe parcursul acestei săptămâni. Şedinţa se va desfăşura în sistem online deoarece din cauza pandemiei de coronavirus nu este permis accesul în sala „Remus Opreanu”.



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.617 secunde