Aleșii județeni au alocat 4,4 milioane de lei pentru echipamente medicale și dezinfectanți

571
Aleșii județeni au alocat 4,4 milioane de lei pentru echipamente medicale și dezinfectanți - fondcjc-1584987185.jpg

Articole de la același autor

Consilierii județeni s-au reunit, ieri, în cadrul unei ședințe pentru a adopta rectificarea bugetelor de venituri și cheltuieli, a listelor de investiții a Spitalului Clinic Județean de Urgență "Sf. Apostol Andrei" precum și a Spitalului Clinic de Pneumoftiziologie Constanța. La final, a fost alocată suma de 4,4 milioane lei pentru achiziționarea mai multor echipamente medicale, materiale sanitare și dezinfectanți.



"Ne-am întâlnit în condiții speciale, având în vedere răspândirea infectării cu COVID – 19. În contextul actual este esențial să venim în sprijinul tuturor celor care depun eforturi uriașe pentru a salva vieți - și mă refer la medici, asistenți și întregul personal din sistemul sanitar. Scopul ședinței a fost cel de a majora bugetul Spitalului Clinic Județean Sf. Apostol Andrei Constanța cu trei milioane de lei și al Spitalului Clinic de Pneumoftiziologie Constanța cu suma de 1,4 milioane lei. Aceste sume vor fi folosite pentru achiziționarea mai multor aparate deosebit de necesare atât testării în vederea diagnosticării coronavirusului COVID-19, cât și tratării pacienților", a declarat președintele Consiliului Județean Constanța, Marius Horia Țuțuianu.

Astfel, cele trei milioane de lei alocate Spitalului Clinic Județean "Sf. Apostol Andrei" Constanța vor fi folosite pentru cumpărarea a 60 de bucăți Injectomat Agilia SP MC care asigură administrarea intermitentă sau continuă de lichide parenterale, tratamente medicamentoase, sânge și derivate din sânge, precum și medicații prin căi de administrare acceptate clinic și zece aparate de ventilație mecanică care vor asigura suplinirea parțială sau totală a respirației în tratamentul insuficiențelor respiratorii acute.

Totodată, se vor mai cumpăra monitoare pentru funcții vitale, sistem real-time PCR care detectează cu o precizie de aproximativ 99% existența virusului în organism, extractor automat acizi nucleici și un congelator.

De asemenea, s-a repartizat spitalului suma de 284.150 lei care va fi folosită pentru închirierea și instalarea de module container în care se vor amenaja spații de triaj UPU pe toată perioada prezenței epidemiei COVID - 19.

În ceea ce privește Spitalul Clinic de Pneumoftiziologie Constanța suma de 1,1 milioane lei va fi folosită pentru achiziționarea de materiale sanitare, reactivi, materiale de protecția muncii, astfel: 1.000 bucăți combinezoane protecție unică folosință; 419 bucăți combinezon impermeabil cu glugă pentru protecție biologică; 270 perechi ochelari de protecție; 100 bucăți cască protecție cu vizieră; 5.000 halate de unică folosință; 7.300 bucăți capeline cu elastic; 10.000 bucăți botoși cu elastic; 1.000 șorțuri impermeabile de unică folosință; 1.000 bucăți mască de protecție 3M; 15.000 perechi mănuși chirurgicale; 10.000 buc măști chirurgicale; 1.000 mănuși unică folosință lungi și 7.000 buc capeline cu pelerină;

Totodată, cu 800 mii de lei se vor cumpăra 1.400 de kituri testare COVID-19, iar cu alți 300 mii de lei se vor achiziționa dezinfectanți.

Președintele Consiliului Județean Constanța, Marius Horia Țuțuianu, a precizat la finalul ședinței faptul că dacă situația o va impune vor fi efectuate și alte rectificări bugetare, astfel încât să fie asigurate materialele și echipamentele necesare combaterii noului coronavirus.



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!
Pagina a fost generata in 1.4188 secunde