"Alegerile din diaspora să fie organizate de AEP"

65

Articole de la același autor

Preînregistrarea persoanelor din diaspora care doresc să voteze este cea mai bună soluție de evitare a unor noi probleme, dar presupune ca acele persoane să și dorească să se înregistreze, o altă soluție fiind ca alegerile să fie organizate de Autoritatea Electorală Permanentă, spune premierul Ponta.

El a apreciat că organizarea în străinătate a alegerilor pentru diaspora tot de către Autoritatea Electorală Permanentă (AEP), conform procedurii din România, și nu de Ministerul Afacerilor Externe, care are competențe doar în domeniul politicii externe, nu al organizării alegerilor, este o soluție care poate evita apariția unor probleme în exercitarea votului, așa cum s-a întâmplat anul trecut la alegerile prezidențiale.

"Soluția pentru viitor nu este ca Guvernul să facă mai multe...pentru că nu știi, dacă le faci într-un loc, poate e aglomerație în altă parte. Preînregistrarea este cea mai bună soluție și se face foarte simplu, dar dacă românii de acolo vor să se înregistreze, să își dorească să se înregistreze. Ideea este că se presupune un anumit act administrativ și nu toți au toate documentele în regulă. O a doua soluție...în România, deja, alegerile sunt organizate de Autoritatea Electorală Permanentă, nu de Guvern, și nu a fost nicio problemă, nu a existat nicio acuzație și nici nu a fost o dezbatere politică, pentru că Autoritatea are mai puțin un profil politic. Soluția pe viitor este ca și votul în diaspora să fie organizat de Autoritatea Electorală Permanentă, nu de Guvern", a spus Ponta la postul B1 TV.



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Duminică, 07 Decembrie 2014
Stire din Politică-Administrație : În ce condiții ar demisiona Victor Ponta
Pagina a fost generata in 0.5844 secunde