Alegeri locale 2020. Persoanele infectate cu coronavirus vor putea vota folosind urna mobilă

182
Alegeri locale 2020. Persoanele infectate cu coronavirus vor putea vota folosind urna mobilă - voturna-1598689939.jpg
Președintele Autorității Electorale Permanente (AEP), Constantin-Florin Mitulețu-Buică, afirmă că persoanele infectate cu noul coronavirus - atât cele aflate în carantină sau izolare, cât și cele din spitale - vor putea vota la alegerile locale folosind urna mobilă, potrivit Digi24.ro.
.
"Vor putea să ceară urna specială, denumită urnă mobilă în termeni populari. Își vor exercita dreptul la vot în condiții normale, pentru că Institutul Național de Sănătate Publică a comunicat că portul măștii de către ambele persoane diminuează aproape la maximum această răspândire a virusului", a declarat Mitulețu-Buică într-un interviu acordat Agerpres.


El a precizat că vor fi "condiții speciale" doar pentru bolnavii aflați în secțiile de terapie intensivă, unde se vor lua măsuri suplimentare de siguranță.


"Condiții speciale ar fi create doar pentru persoanele care se află la terapie intensivă, pentru că acolo se află un mediu diferit și va trebui să fie purtat combinezonul acela și luate toate măsurile de siguranță. În rest, nu există o problemă de răspândire a virusului, indiferent că ne ducem în alte secții din spitale sau la domiciliul acestor persoane", a susținut președintele AEP.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 0.7698 secunde