Alegătorii pot vota şi cu actele de identitate expirate

Duminică, 06 Decembrie 2020
238
Reprezentanţii Direcției Locale de Evidență Persoane din cadrul Primăriei Municipiului Constanța anunță că persoanele care nu ajung să-și preschimbe actele de identitate în această perioadă și ale căror documente au expirat în perioada 1 martie - 6 decembrie își pot exercita dreptul de vot în baza acestora. Documentele sunt valabile, potrivit unei decizii a Biroului Electoral Central.

Totuşi, dacă vă grăbiţi, aveţi şansa să vă schimbaţi documentele de identitate în regim de urgenţă. Premergător scrutinului în care românii aleg parlamentarii României pentru următorii patru ani și care va avea loc în data de 6 decembrie, Serviciul Evidența Persoanelor are program special în zilele de 5 și 6 decembrie. Astfel, sâmbătă, 5 decembrie, se vor primi și elibera documente între orele 8.00 şi 16.00. Duminică, 6 decembrie, ghișeele vor funcționa în intervalul orar 7.00 şi 21.00. Între orele 7.00 și 18.00, se vor soluționa atât cărți de identitate, cărți de identitate provizorii, cât și vize de reședință, între orele 18.00 și 20.00, se vor depune documente doar pentru cărți de identitate provizorii și viză de reședință, iar, între orele 20.00 și 21.00, programul va fi doar pentru eliberarea documentelor de identitate. De asemenea, acte de identitate vor fi eliberate pe tot parcursul zilei.

„În cele două zile accesul se face fără programare online sau telefonică, în baza bonurilor de ordine și vor fi soluționate cu prioritate cererile pentru eliberarea actelor de identitate pentru motivele prevăzute la art. 19, alin. 1, lit.f, g și j din OUG 97/2005 privind evidența, domiciliul, reședința și actele de identitate ale cetățenilor români”, explică purtătorul de cuvânt al Primăriei Constanţa, Ionela Bărboi.
Articole pe aceeasi tema

Pagina a fost generata in 0.4494 secunde