ALDE, speriată că nu o să vină lumea la vot. De ce se cer alegeri anticipate

357
ALDE, speriată că nu o să vină lumea la vot. De ce se cer alegeri anticipate - alde-1469634521.jpg

Articole de la același autor

Copreședinții ALDE, Călin Popescu Tăriceanu și Da-niel Constantin, propun organizarea de alegeri anticipate, susținând că cele două variante oferite de Executiv pentru parlamentare - 4 sau 11 decembrie - nu sunt bune, pentru că este posibil ca participarea la urne să fie redusă.


"Am primit un material de la Guvern prin care ni se propun două date pentru alegerile parlamentare, 4 și 11 decembrie. Din punctul nostru de vedere ambele variante sunt proaste. Pe 4 există riscul, având în vedere că pe 1 decembrie avem Ziua Națională, pe 6 decembrie - o sărbătoare mare a creștinilor ortodocși, există riscul să avem o participare redusă la vot. Pe 11 decembrie există riscul să avem, nu știu, vreme dificilă, să avem zăpezi și atunci să nu avem participare masivă la vot. Din acest punct de vedere, concluzia la care am ajuns astăzi, în Comisia de fuziune, este aceea că cea mai bună soluție trebuia să fie identificată cu ceva timp în urmă - să încercăm să avem alegeri în condiții decente în octombrie, noiembrie, astfel încât participarea să fie cât mai numeroasă. Astăzi ne aflăm într-o imposibilitate. Singura soluție pe care am identificat-o este aceea de a ajunge la un acord între toate partidele politice să organizăm alegeri anticipate. Este sin-gura soluție ca toți membrii Parlamentului să își dea de-misia și să avem alegeri în luna octombrie sau noiembrie", a susținut Daniel Constantin.


Pe de altă parte, întrebat dacă parlamentarii ALDE vor demisiona eventual la înce-putul sesiunii, Tăriceanu a arătat că trebuie convenit cu toate partidele.


"Trebuie să convenim toate partidele, că dacă demisio-nează numai parlamentarii ALDE nu se rezolvă pro-blema, trebuie toți parlamen-tarii să demisioneze ca să putem provoca alegeri anticipate sau mai este și varianta să își dea demisia Guvernul fără să mai demisioneze par-lamentarii. Avem foarte multe formule prin care putem să aducem data alegerilor într-o perioadă rezonabilă", a adău-gat Tăriceanu.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.9688 secunde