ALDE este împotriva reducerii sumelor de la ministerele de bază

255
ALDE este împotriva reducerii sumelor de la ministerele de bază - aldeimpotriva-1564435304.jpg

Articole de la același autor

ALDE nu este de acord cu reducerea sumelor de la investiții și cu reducerea sumelor de la ministere de bază - transporturi, educație sau sănătate, informează formațiunea politică în urma ședinței coaliției de guvernare.


"În cadrul ședinței coaliției de guvernare din această dimineață, președintele ALDE, Călin Popescu-Tăriceanu, a discutat cu premierul Viorica Dăncilă și ministrul de Finanțe, Orlando Teodorovici, propunerea de rectificare bugetară pentru acest an. Președintele Călin Popescu-Tăriceanu a reiterat că ALDE nu este de acord cu reducerea sumelor de la ministere de bază în dezvoltarea statului, precum Ministerul Transporturilor, Ministerul Educației sau Ministerul Sănătății. De asemenea, ALDE nu este de acord cu reducerea sumelor de la investiții și a cerut identificarea unor soluții", se arată într-un comunicat al ALDE transmis redacției.


Potrivit sursei citate, în cadrul acestor discuții, ALDE a propus, în vederea creșterii veniturilor bugetare, următoarele măsuri: îmbunătățirea colectării veniturilor și întreprinderea de măsuri de diminuare a evaziunii fiscale; reducerea cheltuielilor neeconomicoase cu aparatul administrativ supradimensionat la nivelul administrației centrale de stat, al agențiilor și autorităților finanțate prin bugetul de stat; reducerea numărului funcțiilor de conducere în cadrul ministerelor, agențiilor și autorităților.
Alte măsuri propuse de ALDE vizează reducerea cheltuielilor neeconomicoase cu bunurile și serviciile, extinderea sistemului de achiziții centralizate pentru toate entitățile din subordinea ordonatorilor principali de credite, reorganizarea și descentralizarea agențiilor și autorităților din cadrul ordonatorilor principali de credite, care să ducă la debirocratizare și reducerea costurilor și prioritizarea cheltuielilor bugetare către investițiile în derulare, la nivel central și local, și, de asemenea, alocările de fonduri către investițiile mari de infrastructură asumate la adoptarea bugetului pe anul 2019.


ALDE menționează că discuțiile vor fi reluate într-o următoare ședință a coaliției, la care ministrul de Finanțe este așteptat să prezinte soluțiile identificate pentru rezolvarea acestor puncte.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!
Pagina a fost generata in 0.5861 secunde