Aidun Curt Mola a depus jurământul de subprefect în aplauzele tătarilor

3983
Aidun Curt Mola a depus jurământul de subprefect în aplauzele tătarilor - 20f5f413ac3db5c61835ff75b1d8b4b9.jpg
Aidun Curt-Mola a fost învestit vineri în funcția de subprefect al Constanței. El îi suc-cede în funcție lui Mircea Iustian, fiind totodată primul reprezentant al comunității tătare din România care ocupă o astfel de funcție.
Ceremonia de învestire a avut loc în prezența prefectului Claudiu Palaz, dar și a unui număr foarte mare de reprezentanți ai comunității tătare care s-au mobilizat pentru acest eveniment istoric pentru tătărimea din Dobrogea. Printre cei prezenți s-au numărat deputatul UDTTMR Aledin Amet cel care, de altfel, a și avansat numele lui Aidun Curt Mola pentru funcția de subprefect, muftiul Muurat Iusuf, fostul selecționer al Naționalei de handbal a României Aihan Omer, dar și președintele UDTR, Fedbi Osman. Nu au lipsit nici reprezentanții Consulatului General al Turciei la Constanța. Au fost prezenți la ceremonia de învestire și de depunere a jurământului și angajații din Prefectura Constanța, precum și Mircea Iustian, cel care a ocupat până miercuri postul de subprefect.
Finalul carierei, așa cum a catalogat Mircea Iustian momentul de vineri, a fost marcat de înmânarea de către prefectul Palaz a unei scrisori de mulțumire adresate fostului subprefect, pentru activitatea desfășurată în instituție.
Palaz i-a urat totodată succes noului ocupant al unicei funcții de subprefect rămasă în urma restructurărilor, exprimându-și speranța că va avea și cu Aidun Curt Mola o colaborare bună.
De cealaltă parte, Iustian a mulțumit public tuturor angajaților din prefectură, dar mai cu seamă prefectului pentru colaborarea pe care au avut-o, urându-i totodată succes succesorului său.
"Îi urez succes lui Aidun Curt Mola. Merită să ocupe această funcție", a declarat Iustian. "Sunt la sfârșit de carieră și nu am niciun resentiment. Le mulțumesc colegilor din prefectură, mai ales domnului prefect, și le urez succes și să trăiască într-o Românie mai frumoasă", și-a încheiat Iustian discursul.
Noul subprefect a ținut să mulțumească celor care au avut încredere în el și l-au susținut. "Am încredere că, având la bază cei trei piloni ai educației mele - corectitudinea, respectul și responsabilitatea pe care am dobândit-o de-a lungul timpului în aparatul guvernamental -, îmi voi face treaba așa cum trebuie astfel încât cei care m-au sprijinit să fie mândri de mine", a mai adăugat subprefectul Aidun Curt Mola.
Aidun Curt Mola a fost propus pentru funcția de subprefect la începutul lunii iunie, din partea UDTTMR, de către deputatul Aledin Amet, el obținând sprijinul tuturor deputaților din grupul parlamentar al minorităților naționale.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.3497 secunde