Află cât câștigă angajații Prefecturii Constanța!

4849
Află cât câștigă angajații Prefecturii Constanța! - 6f952fa115f46427b6dfee95e9e68d5b.jpg
Prefectul județului Constanța, Claudiu Palaz, a anunțat, ieri, prin intermediul unui comunicat de presă, că în urma ordinului ministrului Administrației și Internelor, Vasile Blaga, a dispus publicarea, pe site-ul instituției pe care o conduce, a veniturilor salariale nete aferente lunii aprilie atât ale reprezentantului Guvernului în teritoriu, ale subprefectului, precum și ale tuturor celorlalți angajați din Prefectură.
Astfel, cel mai mare salariu din instituția al cărei aparat numără 110 angajați este cel al prefectului Palaz, în valoare de 6.213 lei. Venitului său îi urmează cel al unui șef serviciu, în valoare de 5.462 de lei, al unui consilier pe afaceri europene - 4.648 lei și al subprefectului Mircea Iustian, care în luna aprilie a încasat 4.540 lei.
Un alt șef de serviciu din cadrul Prefecturii Constanța este remunerat cu 4.778 lei, în vreme ce managerul public principal are un salariu de 3.643 lei. În continuare, tot în topul celor mai mari salarii figurează venitul unui director din instituție, care în aprilie a încasat 3.199 de lei, al celui
de-al doilea consilier pe afaceri europene, în valoare de 3.469 lei, dar și cel al altui director - 3.307 lei. Tot printre cele mai mari salarii ale angajaților din cadrul Instituției Prefectului figurează și cel al directorului Cancelariei, a cărui valoare ajunge la 3.107 lei.
De remarcat este, însă, că un șofer I câștigă 1.056 lei, în vreme ce un consilier juridic asistent treapta I 793 de lei, acesta din urmă fiind, de altfel, cel mai mic salariu din instituție. Cu un salariu de până în 9.000 de lei au fost remunerați, în aprilie, și un consilier juridic superior treapta 2 - 849 de lei, dar și un agent III din cadrul serviciilor specializate ale instituției - 894 lei.
Un dactilograf salariat al Prefecturii Constanța a încasat, în luna aprilie a acestui an, 915 lei, în vreme ce portarul I 895 de lei.
Decizia ministrului Administrației și Internelor și, ulterior, cea a prefectului Claudiu Palaz vine după ce, în cursul săptămânii trecute, presa centrală a dat publicității informații referitoare la salariile unor angajați din cadrul Ministerelor de Finanțe și al Muncii, acolo unde, paradoxal, șoferii câștigă mai bine decât experții sau directorii din instituție.
Prefectura Constanța nu e prima instituție din județ care a ales, ca o măsură de transparentizare, să facă publice salariile angajaților. Recent, Spitalul Clinic Județean de Urgență Constanța și Direcția de Sănătate Publică au făcut același lucru.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.4762 secunde