Află aici de ce a fost trimis în judecată Tudorel Calapod

802
Află aici de ce a fost trimis în judecată Tudorel Calapod - calapod5-1315823733.jpg

Articole de la același autor

Procurorii din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Constanța au dispus trimiterea în judecată a fostului primar al orașului Năvodari, Tudorel Calapod. El este acuzat de săvârșirea infracțiunii de abuz în serviciu și de fals intelectual.
Potrivit anchetatorilor, inculpatul Tudorel Calapod, fost primar al orașului Năvodari în perioada 2004-2007, prin îndeplinirea defectuoasă a atribuțiilor de serviciu, a creat un avantaj nelegal S.C. Ecological Center S.A. Năvodari, reprezentată de coinculpații Vincenteli Roberto și Manuela Ștefania Marinescu, astfel că societatea respectivă a obținut în mod nelegal din partea Agenției Naționale pentru Protecția Mediului București acordul de mediu vizând edificarea unui depozit de deșeuri toxice și periculoase pe raza orașului Năvodari.
"În concret s-a constatat că inculpatul a emis certificatul de urbanism care atesta în mod nereal un drept de proprietate (inexistent în cauză), necesar pentru obținerea autorizației de mediu. Pe de altă parte, nu a cerut avizul de la Autoritatea Aeronautică Română și nici Planul de Urbanism Zonal, așa încât nu s-a cunoscut adevărata dimensiune a depozitului de deșeuri și a fost astfel înfrântă voința comunității locale din Năvodari, care se opunea acestui proiect și care prin referendum se pronunțase expres împotriva depozitului de deșeuri periculoase", se arată în rechizitoriul întocmit de procurori.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Sâmbătă, 10 Septembrie 2011
Stire din Social : Palaz și Mazăre se judecă pentru un bloc
Pagina a fost generata in 0.5139 secunde