Primăria Constanța dă milităria jos din pod

Afacerea "Maxi-taxi" stă să explodeze! Cum pot fi pierdute licențele

8209
11
Afacerea

Articole de la același autor

Consilierii locali s-au reunit, ieri, în cadrul ședinței ordinare a lunii februarie. Întâlnirea a avut loc, de la ora 12.00, în sala "Remus Opreanu" a Consiliului Județean Constanța. 


Pe ordinea de zi, s-au aflat 46 de proiecte de hotărâre, însă trei dintre acestea au fost retrase. La ședință au fost prezenți 25 de aleși locali. La final, toate proiectele de hotărâre au fost votate. De menționat că, acolo unde nu au fost de acord cu proiectele, cei trei consilieri locali de la PNL nu au votat "împotrivă", alegând varianta de mijloc, adică s-au abținut.


Printre alte proiecte, pe ordinea de zi s-a aflat și o hotărâre privind reducerea tarifelor la călătorie pe mijloacele de transport în comun ale Regiei Autonome de Transport în Comun (RATC) în sensul reducerii cotei de TVA la 20%. În cele din urmă, practic, prețul biletelor și al abonamentelor vor rămâne neschimbate. 


În acest context, consilierul local Tudorel Chesoi a spus că prețul biletelor RATC din Constanța este mare și nu asigură o concurență echitabilă în ceea ce privește transportul în comun cu maxi-taxi. Drept urmare, el a propus ca prețul să fie micșorat la un leu pentru o călătorie. La rândul său, primarul interimar Decebal Făgădău s-a declarat surprins, în sensul că cei de la RATC vor un preț mai mare, nicidecum mai mic. 


Pe de altă parte, Făgădău a spus că ceea ce se întâmplă cu firmele de maxi-taxi din oraș ar trebui să înceteze, deoarece acestea nu respectă avizele deținute, în sensul că opresc oriunde vor fără să respecte stațiile. 


În consecință, el a propus înființarea unei comisii care să verifice activitatea de maxi-taxi, pentru a vedea dacă respectă avizele deținute având în vedere că opresc unde vor. Conform propunerii făcute de Făgădău, viitoarea comisie ar urma să fie constituită din reprezentanți ai primăriei, poliției rutiere, autoritatea rutieră, ISCTR, RAR și alte instituții cu atribuții de control din domeniul circulației rutiere. 


"Comisia va verifica respectarea condițiilor din avizul de funcționare a celor care efectuează activitatea de maxi - taxi, iar dacă aceste condiții nu sunt respectate, avizul ar urma să fie retras", a explicat primarul interimar Decebal Făgădău. 


Și clădirile sau terenurile neîngrijite din municipiul Constanța care strică aspectul peisagistic al orașului au intrat în atenția administrației publice locale. Drept urmare, aleșii locali au votat un proiect de hotărâre ce stabilește criteriile de încadrare a imobilelor situate în Constanța în categoria clădirilor și terenurilor neîngrijite. În vederea identificării imobilelor, terenurilor sau construcțiilor neîngrijite, vor fi împuterniciți angajații Poliției Locale să efectueze verificări și să întocmească o fișă de evaluare și o notă de constatare. Ulterior, urmează ca proprietarul să fie somat ca în termen de 30 de zile să efectueze lucrările de salubrizare a terenului și în termen de șase luni să efectueze lucrările de întreținere necesare și să mențină în continuare imobilul în stare îngrijită. Dacă, după expirarea termenelor, proprietarul nu se va conforma, primarul va întocmi un proiect de hotărâre prin care impozitul va fi majorat. "În funcție de situație și de starea de degradare, majorările pot ajunge și până la 500%", a spus Făgădău. 


Un alt proiect care a trecut de votul aleșilor locali a vizat acordarea unor sume fixe persoanelor care au împlinit 80, 90 sau 100 de ani. Astfel, la împlinirea vârstei de 80 de ani se va acorda suma de 300 lei, la împlinirea vârstei de 90 de ani, suma de 500 lei, iar la împlinirea vârstei de 100 ani se va acorda 1.000 de lei. 


Din adresa primită de la Serviciul Public Comunitar, reiese că, în cursul anului 2016, în municipiul Constanța sunt 410 persoane care vor împlini vârsta de 90 de ani, nouă persoane care vor împlini 100 de ani și 1.999 de persoane de 80 de ani. 


De asemenea, alte proiecte aprobate au vizat criteriile de acordare a lemnelor rezultate din activitatea de tăiere a arborilor uscați de pe domeniul public sau privat al municipiului Constanța, aprobarea închirierii unor spații aferente cluburilor pentru persoane vârstnice, alocarea unor sume pentru premierea sportivilor constănțeni și a antrenorilor acestora din cadrul CSS 1 Constanța care au obținut în 2015 performanțe deosebite la competițiile internaționale oficiale și înlocuirea pachetelor cu alimente distribuite de primărie cu tichete valorice. 


Comentează știrea

11 comentarii. Pagina 1 din 2. Click pe pagina dorită : 1 2 
Pintea
24 februarie 2016
Are dreptate consilierul local

Abonament lunar nominal general valabil pe toate liniile urbane : Bucuresti 50 lei ;Ploiesti- 63 lei; Brasov 70 lei ; Braila 55 lei; Sibiu 50 lei ;Oradea 70 lei; Arad 58 lei etc - CONSTANTA 110 lei. Atentie in majoritatea oraselor exista doar un singur tip de abonament -pe toate liniile de transport in comun .Pana si Stroe a redus pretul celei mai scumpe ape din Romania datorita scaderii tva .Azi am descoperit ca avem cele mai scumpe abonamente ratc din Romania . Acum inteleg de unde va permiteti sa dati atatea gratuitati – de la fraierii care isi cumpara abonamente.Am ajuns la concluzia ca Fagadau este aceiasi Mazarie cu alta palarie.

luk
24 februarie 2016
o sugestie

Poate la viitoarea sedinta a consiliului local se supune atentiei si evacuarea ex primarului infeactor mazare din actuala locuinta de serviciu ! Cred ca l-a cate milioane a ciordit isi permite si el o casa . Daca nu se descurca ii puteti da una in cartierul de asistati sociali Henri Coanda !

constantean
24 februarie 2016
maxi frauda

Cati consilieri locali au "calatorit"in masinile groazei din CTA ?Au vazut daca soferii de pe coscugele pe patru rotii elibereaza bilete de calatorie? Atunci cum RATC ul sa concureze cu acesti mafioti cand la RATC fiecare bilet este fiscalizat...Pt Consilerul local care afirma ca ratc nu poate concura pe piata cu cosciugele pe 4 roti il sfatuiesc sa circule cu maxi cosciugele care sant incarcate mult peste limita de ocupare inghesuit si cu indrumarea " soferului" tine ti va bine....nu mai am frane..! Oare nu stiu consilierii locali cine imparte si detine licencele de transport pt maxi COS?..sta pe munti de bani fiecare Cosciug Maxi tax platind 150ron pe zi la baietii destepti care la randul lor acopera tot gunoiul pe care il fac Cosciugarii (frauda). Nu se poate face conurenta cu mafia maxi Taxi..Doar un accident cumplit ar seziza DNA. "Soferii din maxi lucraeaza in orar 06 -23 doua zile la rand fiind foarte obositi dupa care au i zi libera..stie rar politia circulatie? Se lucreaza la negru fiecare sofer ne avand contract de munca pt 8 ore si fiind platit ...oficial in acte cu salarii sub salariului min pe economie iar net cu1500 ..cum mama dracului sa ti tu RATC concurenta cu acesti samsarii?..Scoateti maxi taxi din oras pana nu so intampla o nenorocire cu victime dragi cosilieri ajunge cat ati furat si vati imbogatit facand banii de pe urma MAXI-cosciugelor! Luativa licentele si bagativile in...fund BASTA

Corneliu
24 februarie 2016
Constanta e scumpa

Am loc de parcare. Pe un an platesc 170 lei... Enorm, in Capitala, in toate primariile de sector sunt sub 100 lei!

Răspuns la: Are dreptate consilierul local
Adăugat de : Pintea, 24 februarie 2016
Abonament lunar nominal general valabil pe toate liniile urbane : Bucuresti 50 lei ;Ploiesti- 63 lei; Brasov 70 lei ; Braila 55 lei; Sibiu 50 lei...
garcea
24 februarie 2016
Control pe maxi taxi

Nea Făgădău controalele pe maxi taxi trebuiesc făcute fără surle și trâmbițe , așa nu ai făcut decât să îi anunți iar acum au grijă să se pună cu toate actele în ordine. Maxi taxi trebuie scos din oraș și lăsat doar pe rute exterioare , și așa își revine și RATC-ul

interlopica
24 februarie 2016
maxi taxi

Cit spaga e in floare pe interlopii cu maxi taxi nici intre cizme nu ii doare.Daca doriti revenirea RATC-ului trebuie eliminati de pe piata evazionistii astia cu maxi taxi.Soferii stiu exact cind sint controale in trafic si dau bilete.De unde oare? De starea tehnica a parcului auto nu mai vorbim.Vreti exemple?kirvad,transevren,metropolitan,gsm...mai zic?Cum am zis singura solutie e interzicereapracticarii de maxi taxi in Constanta

marinica
24 februarie 2016
evaziunea la bou-vagon

Daca Fagadau a remarcat ca singura neregula a BOU-VAgon este ca opresc unde vor inseamna ca ori este din alt film ori este baba-bara cu evazionistii astia.In primul rind ,cine a avizat ca aceste masini sint apte pentru transport de persoane.? de aici incepe coruptia. Dupa aceea ,Protectia conbsumatorului ar trebui sa intervina,chiar si ISU. Anticoruptia ,de asemenea. Realizati citi bani negri incaseaza astia,zilnic? Nu este nmeni curios sa afle unde ajun acesti bani.? De ce sa distrugem ITC-ul? Poti sa circuli civilizat,au trasee bine gindite. E adevat ca ar trebui sa mai cumpere autobuze noi, astea nu mai au amortizoare .

Vasile
24 februarie 2016
Transport micorbuze

Verificati dragi consilieri ce spune LEGEA !!! Nu exista in L92/2007 MAXI-TAXI.NU ESTE REGLEMENTAT.Compartimentul de profil din Primarie o freaca.....stie Preoteasa Georgiana ce prevede legea transportului de persoane.....ca asta este....operatorii .privatii NU au voie sa se intersecteze cu operatul RATC

Mitica
24 februarie 2016
Transport microbuze

Vasile, esti simpatic, dar timpit.......Nu AU VOIE SA SE SUPRAPUNA TRASEELE.....dar ai dreptate, Georgiana e varza......

Răspuns la: Transport micorbuze
Adăugat de : Vasile, 24 februarie 2016
Verificati dragi consilieri ce spune LEGEA !!! Nu exista in L92/2007 MAXI-TAXI.NU ESTE REGLEMENTAT.Compartimentul de profil din Primarie o...
adamescu
24 februarie 2016
maxi hotia CLM

Stie pol stie Rar stie cons concurentei stie prefectul de toata hotia care se petrece cu asa zisele maxi Tax.."Oamenii' astia fac evaziune fiscal la greu .Vrei sa ai un microbus pe o linie in oras sari la cap..Samsari ai unor cons locali iti elibereaza imediat licenta un microbuz 1500 ron pe zi..faceti si voi socoteala si veti vedea ca sute de mil delei intra in buzunarele baietilor destepti doar eliberand o hartie.. o licenta si apoi concurenta intra instatiile ratc furandule calatorii ne ajungand ca merg paralel cu ei(ratc) sicanandui in trafic pe soferii ratc care nu pot intra in statii pentru a prelua calatorii .

11 comentarii. Pagina 1 din 2. Click pe pagina dorită : 1 2 

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.4371 secunde