Primăria Constanța dă milităria jos din pod

Afacerea "Maxi-taxi" stă să explodeze! Cum pot fi pierdute licențele

Marţi, 23 Februarie 2016
8139
Consilierii locali s-au reunit, ieri, în cadrul ședinței ordinare a lunii februarie. Întâlnirea a avut loc, de la ora 12.00, în sala "Remus Opreanu" a Consiliului Județean Constanța. 


Pe ordinea de zi, s-au aflat 46 de proiecte de hotărâre, însă trei dintre acestea au fost retrase. La ședință au fost prezenți 25 de aleși locali. La final, toate proiectele de hotărâre au fost votate. De menționat că, acolo unde nu au fost de acord cu proiectele, cei trei consilieri locali de la PNL nu au votat "împotrivă", alegând varianta de mijloc, adică s-au abținut.


Printre alte proiecte, pe ordinea de zi s-a aflat și o hotărâre privind reducerea tarifelor la călătorie pe mijloacele de transport în comun ale Regiei Autonome de Transport în Comun (RATC) în sensul reducerii cotei de TVA la 20%. În cele din urmă, practic, prețul biletelor și al abonamentelor vor rămâne neschimbate. 


În acest context, consilierul local Tudorel Chesoi a spus că prețul biletelor RATC din Constanța este mare și nu asigură o concurență echitabilă în ceea ce privește transportul în comun cu maxi-taxi. Drept urmare, el a propus ca prețul să fie micșorat la un leu pentru o călătorie. La rândul său, primarul interimar Decebal Făgădău s-a declarat surprins, în sensul că cei de la RATC vor un preț mai mare, nicidecum mai mic. 


Pe de altă parte, Făgădău a spus că ceea ce se întâmplă cu firmele de maxi-taxi din oraș ar trebui să înceteze, deoarece acestea nu respectă avizele deținute, în sensul că opresc oriunde vor fără să respecte stațiile. 


În consecință, el a propus înființarea unei comisii care să verifice activitatea de maxi-taxi, pentru a vedea dacă respectă avizele deținute având în vedere că opresc unde vor. Conform propunerii făcute de Făgădău, viitoarea comisie ar urma să fie constituită din reprezentanți ai primăriei, poliției rutiere, autoritatea rutieră, ISCTR, RAR și alte instituții cu atribuții de control din domeniul circulației rutiere. 


"Comisia va verifica respectarea condițiilor din avizul de funcționare a celor care efectuează activitatea de maxi - taxi, iar dacă aceste condiții nu sunt respectate, avizul ar urma să fie retras", a explicat primarul interimar Decebal Făgădău. 


Și clădirile sau terenurile neîngrijite din municipiul Constanța care strică aspectul peisagistic al orașului au intrat în atenția administrației publice locale. Drept urmare, aleșii locali au votat un proiect de hotărâre ce stabilește criteriile de încadrare a imobilelor situate în Constanța în categoria clădirilor și terenurilor neîngrijite. În vederea identificării imobilelor, terenurilor sau construcțiilor neîngrijite, vor fi împuterniciți angajații Poliției Locale să efectueze verificări și să întocmească o fișă de evaluare și o notă de constatare. Ulterior, urmează ca proprietarul să fie somat ca în termen de 30 de zile să efectueze lucrările de salubrizare a terenului și în termen de șase luni să efectueze lucrările de întreținere necesare și să mențină în continuare imobilul în stare îngrijită. Dacă, după expirarea termenelor, proprietarul nu se va conforma, primarul va întocmi un proiect de hotărâre prin care impozitul va fi majorat. "În funcție de situație și de starea de degradare, majorările pot ajunge și până la 500%", a spus Făgădău. 


Un alt proiect care a trecut de votul aleșilor locali a vizat acordarea unor sume fixe persoanelor care au împlinit 80, 90 sau 100 de ani. Astfel, la împlinirea vârstei de 80 de ani se va acorda suma de 300 lei, la împlinirea vârstei de 90 de ani, suma de 500 lei, iar la împlinirea vârstei de 100 ani se va acorda 1.000 de lei. 


Din adresa primită de la Serviciul Public Comunitar, reiese că, în cursul anului 2016, în municipiul Constanța sunt 410 persoane care vor împlini vârsta de 90 de ani, nouă persoane care vor împlini 100 de ani și 1.999 de persoane de 80 de ani. 


De asemenea, alte proiecte aprobate au vizat criteriile de acordare a lemnelor rezultate din activitatea de tăiere a arborilor uscați de pe domeniul public sau privat al municipiului Constanța, aprobarea închirierii unor spații aferente cluburilor pentru persoane vârstnice, alocarea unor sume pentru premierea sportivilor constănțeni și a antrenorilor acestora din cadrul CSS 1 Constanța care au obținut în 2015 performanțe deosebite la competițiile internaționale oficiale și înlocuirea pachetelor cu alimente distribuite de primărie cu tichete valorice. Articole pe aceeasi tema

Pagina a fost generata in 0.345 secunde