AEP: Votarea în străinătate se poate prelungi în toate cele trei zile

254
AEP: Votarea în străinătate se poate prelungi în toate cele trei zile - aepvotstrainatate-1572903024.jpg

Articole de la același autor

Președintele Autorității Electorale Permanente (AEP), Constantin-Florin Mitulețu-Buică, a declarat, ieri, că votarea se poate prelungi în străinătate la alegerile prezidențiale în toate cele trei zile în care cetățenii își pot exercita dreptul de vot.


"Vorbim despre cazurile prevăzute de Legea 148, în primul rând votarea se poate prelungi în străinătate în toate cele trei zile. Potrivit legii, orice votare se poate prelungi peste ora 21,00, așa cum avem vineri, sâmbătă, ora 21,00, putem merge până la 23,59 și duminică 23,59. Condiția este să fie cetățeni, președintele (secției de votare - n.r.) constată că există cetățeni în afara secției de votare care sunt la acel moment la secția de votare și atunci stabilește prelungirea procesului până la 23,59 sau termenul până la care finalizează și ultimul alegător care se află la ușa secției de votare, după care dispune închiderea secției de votare și celelalte operațiuni care sunt cu ușile închise, ca să spun așa. Totul depinde de situația efectivă din teren, cum se desfășoară lucrurile", a spus președintele AEP, la Digi 24.


El a precizat că și în România votarea se poate prelungi duminică, până la ora 23,59, potrivit legii.
În opinia sa, cel mai important este ca la finalul procesului de votare să nu existe nici măcar un cetățean care să nu-și fi exercitat dreptul de a alege.


"Nu pot să gândesc decât că, dacă vor mai fi cozi, lucrurile nu s-au desfășurat potrivit calendarului, cei care sunt la nivelul secției de votare trebuie să facă toate demersurile astfel încât să ne asigurăm că nu vor fi persoane care nu și-au exercitat dreptul la vot. Nu mă refer neapărat la cozile de la votare, că e normal să fie cozi, cozi au fost și la europarlamentare în România, nu acesta e lucru cel mai important. Dacă sunt cozi, cel mai important e ca la finalul procesului de votare - la 23,59 duminică - să nu existe nici măcar un cetățean care să nu-și fi exercitat dreptul la vot", a adăugat Mitulețu-Buică. 


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.5631 secunde