Adrian Țuțuianu: "Alegerile locale ar fi trebuit să aibă loc în luna noiembrie"

153
Adrian Țuțuianu:
Vicepreședintele Partidului Pro România Adrian Țuțuianu susține necesitatea amânării alegerilor locale programate a se desfășura în luna septembrie a acestui an, pe fondul pandemiei de Covid-19.

El a declarat, sâmbătă, că alegerile locale ar fi trebuit să fie organizate în luna noiembrie, iar cele parlamentare, în decembrie.

"Dacă am fi foarte diligenți cu interesele românilor, alegerile ar fi trebuit amânate. Amânăm școala, dar nu amânăm alegerile. Credem că alegerile locale ar fi trebuit să aibă loc în luna noiembrie, undeva în partea a doua a lunii, iar alegerile parlamentare, în decembrie, din două motivații foarte precise. Prima motivație ar fi că poate nu mai avem atâtea probleme cu pandemia de Covid-19 și atunci protejăm mai bine sănătatea oamenilor și, în al doilea rând, nu cred că România își poate permite astăzi șase luni de campanie electorală", a afirmat Țuțuianu, citat de Agerpres.

Acesta estimează că, pe fondul crizei sanitare, prezența la urne, în septembrie, va fi foarte scăzută.

"Este de anticipat ca, în septembrie, să avem o prezență foarte scăzută la vot și avem un exemplu în Franța. A fost turul al doilea al alegerilor locale în urmă cu două săptămâni și prezența a fost undeva la 41%, pentru că oamenii au avut rețineri legate de starea lor de sănătate pentru a se prezenta la vot.

Cred că și în România, în special persoanele în vârstă, care sunt mai vulnerabile, vor evita să participe la vot, ceea ce probabil va avantaja PNL", a adăugat vicepreședintele Pro România.



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.4093 secunde