Adrian Năstase face plângere la CEDO!

220
Adrian Năstase face plângere la CEDO! - adriannastase4-1352105800.jpg

Înalta Curte de Casație și Justiție a amânat pentru data de 3 decembrie judecarea contestației în anulare depusă de Adrian Năstase împotriva condamnării de doi ani, pe care fostul premier a primit-o în dosarul "Trofeul Calității". Potrivit avocatului fostului premier, echipa pregătește acum o plângere la Curtea Europeană pentru Drepturile Omului, citează realitatea.net.

Avocații lui Adrian Năstase s-au arătat foarte nemulțumiți de faptul că instanța nu a motivat nici până acum decizia de condamnare, deși au trecut aproape cinci luni de când aceasta a fost pronunțată și în condițiile în care judecarea recursului a durat o lună de zile, iar pronunțarea deciziei două săptămâni.


Avocații spun că această amânare îi pune în imposibilitatea de a exercita căile de atac prevăzute de lege și că, astfel, clientului său i-ar fi încălcat dreptul la apărare. În lipsa acestei motivări, contestația în anulare nu se poate judeca, așa cum nu se poate judeca nici o eventuală plângere depusă la CEDO întrucât și acolo este nevoie de motivare.

Avocații spun, însă, că vor depune această plângere la CEDO în care vor preciza că nu există motivarea pentru că magistrații români întârzie să o ia. Termenul prevăzut de lege pentru adoptarea motivării este de 20 de zile, însă este un termen recomandabil.


Citește  mai mult...

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.6216 secunde