Administrația publică din Medgidia, la finalul reabilitării podului din localitate

1323
2
Reprezentanții Primăriei Medgidia au organizat, recent, conferința de presă ce a vizat finalizarea proiectului "Reabilitare, modernizare străzi, parcări, pod și stații de transport în Municipiul Medgidia". 


La eveniment au fost prezenți reprezentanți ai firmelor care au executat lucrările, ai firmei de proiectare, diriginții de șantier, primarul municipiului Medgidia, Valentin Vrabie, și viceprimarul Luminița Vlădescu, precum și alți invitați care au contribuit la realizarea proiectului.


În cadrul întâlnirii, au fost prezentate costurile necesare realizării precum și beneficiile resimțite de populație în urma implementării lui. 


Durata de implementare a proiectu-lui a fost de 34 de luni de la data semnării contractului de finanțare, respectiv din 21 august 2013 până la 30 iunie 2016, iar valoarea totală a fost de 8.023.955,03 lei. 


Proiectul a avut ca obiectiv general reabilitarea infrastructurii urbane din municipiul Medgidia prin moderni-zarea condițiilor de transport pentru eficientizarea conectivității umane, administrative și de afaceri și reabilitarea căii principale de acces în municipiu pentru creșterea atractivității din punct de vedere economic. Obiectivul specific al proiectului l-a reprezentat reabilitarea infrastructurii stradale și pietonale prin eliminarea disparităților de accesibili-tate între zonele municipiului Medgidia și pentru creșterea gradului de confort al cetățenilor. Reabilitarea infrastruc-turii stradale, pod, parcări, stații de transport în comun s-a realizat prin: modernizare Strada Vîlce-lelor (9.869,95mp); repara-ție capitală la Podul peste Canalul Dunăre - Marea Neagră (13419 mp); reabi-litare parcări (36 - 25 în zona Nord și 11 în zona de Vest a Municipiului Medgi-dia); amenajare stații de transport în comun (49 de stații).


În ceea ce privește reparația capitală la podul de peste Canalul Dunăre - Marea Neagră, s-au executat reparații cu betoane speciale reoplastice a zonelor cu degradări, s-au înlocuit hidroizolația și îmbrăcămintea asfaltică de pe trotuare, repararea și protecția anticorozivă a parapetelor metalice. 


Proiectul are o importanță reală contribuind la fluidizarea traficului, creșterea siguranței în transport, reducerea poluării aerului, fluența circulației vehiculelor și pietonilor, precum și la îmbunătățirea imaginii municipiului Medgidia și reducerea disparităților față de celelate orașe ale țării.


Comentează știrea

un cititor
2 iulie 2016
BRAVO

Acum aflam ca primarul Iordache a fost bun. Podul de la Agigea inca nu e gata.

pai da
3 iulie 2016
dar nimeni nu se gandeste

sa construiasca un pod din parc spre gara, sa lege odata orasul asta, asa cum era inainte de canal.

Articole pe aceeași temă

Sâmbătă, 18 Iunie 2016
Stire din Cultură-Educație : Recitaluri de pian,  la Medgidia
Pagina a fost generata in 0.4172 secunde