Administraţia locală din Cumpăna a marcat Ziua Armatei Române

Luni, 26 Octombrie 2020, 19:01
166
Primăria și Consiliul Local Cumpăna, au marcat, anul acesta, în format restrâns și respectând măsurile de distanțare socială, manifestările prilejuite de Ziua Armatei Române. Astfel, au fost depuse coroane de flori la cele trei monumente de pe raza comunei Cumpăna dedicate eroilor din Primul și Al Doilea Război Mondial.

Festivitatea a început cu intonarea Imnului de Stat. Imediat după acest moment a avut loc slujba religioasă oficiată de preotul paroh al Bisericii Sf. Parascheva din Cumpăna, iar mai apoi, edilul șef al administraţiei locale, Mariana Gâju a susţinut o scurtă alocuţiune cu privire la însemnătatea acestei zile atât de importante.

„De Ziua Armatei Române, sărbătoare devenită tradițională, cinstită de întreaga noastră națiune pentru conținutul său simbolic, reprezentanții administrației publice locale Cumpăna adresează tuturor cadrelor militare în activitate și în rezervă, dar și veteranilor de război, aprecierile pentru nobila și neobosita activitate, de înalt profesionalism, pusă în slujba țării pentru garantarea suveranității, independenței și unității statului, integrității teritoriale și democrației constituționale, împreună cu cele mai sincere urări de sănătate și împliniri. La mulți ani tuturor cadrelor militare active și în rezervă!”, a transmis primarul comunei Cumpăna, Mariana Gâju.

La eveniment au participat și patru reprezentanți ai Asociației „Cumpăna Tinerilor”. Ei au depus o coroană de flori în cinstea Eroilor Armatei Române. În altă ordine de idei, cu această ocazie, reprezentanții administrației publice locale Cumpăna au mers la locuința lui Ion Ceapă, în vârstă de 103 ani, singurul veteran de război al comunei Cumpăna, rămas în viață, pentru a-i oferi o sumă simbolică, o diplomă și un drapel al României. 

Articole pe aceeasi tema

Pagina a fost generata in 0.2505 secunde