Administrația locală continuă programul „Infant” pentru persoanele care nu pot avea copii

327
Administrația locală continuă programul „Infant” pentru persoanele care nu pot avea copii - programul-1622385358.jpg

Articole de la același autor

Programul „Infant” al Primăriei Constanţa continuă şi anul acesta. Persoanele care nu pot avea copii sunt sprijinite financiar pentru realizarea procedurii de fertilizare in vitro.

100 de vouchere, în valoare de 10.000 lei fiecare, vor fi acordate, în 2021, cuplurilor sau femeilor singure care până acum s-au aflat în imposibilitatea de a avea copii. „Pot beneficia de aceste vouchere femeile singure și cuplurile care au diagnostic de infertilitate stabilit de un medic specialist în obstetrică-ginecologie ce are competență în tratamentul infertilității cuplului și în reproducere umană asistată medical”, explică purtătorul de cuvânt al Primăriei Constanţa, Ionela Bărboi.

Există şi o serie de criterii de eligibilitate pentru ca persoanele respective să fie incluse în proiect. Este vorba despre AMH (rezerva de fertilitate a fiecărei femei), care trebuie să fie mai mare de 1, excepție făcând femeile sub 35 de ani pentru care AMH-ul nu este criteriu de excludere; cuplu autolog, pentru care se realizează o procedură de reproducere umană asistată medical, cu celulele reproductive proprii, cupluri în care partenerul suferă de azoospermie sau femei singure; indice de masă corporală al femeii, între 20 şi 30 şi vârsta femeii să fie între 24 – 45 de ani. De asemenea, beneficiarii trebuie să fi avut domiciliul în municipiul Constanța în ultimii trei ani și nu să nu aibă datorii la bugetul local al municipiului Constanța.

Documentele necesare și Regulamentul programului INFANT se pot vizualiza și descărca accesând site-ul www.primaria-constanta.ro/spas/ secțiunea Infant. Tot acolo este afișată lista unităților sanitare publice și private acreditate de către Agenția Națională de Transplant, precum și perioada de depunere a dosarelor.



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.4524 secunde