Administrația locală amână reabilitarea Zonei Peninsulare pentru următorul mandat

2120
Administrația locală amână reabilitarea Zonei Peninsulare pentru următorul mandat - 6e058bd83be11a5a38c750cad0c960c8.jpg
Reprezentanții și membrii Zonei Metropolitane Constanța, precum și cei ai autorităților de management, dar și cei ai instituțiilor deconcentrate și ai universităților participă, zilele acestea, la un seminar organizat în stațiunea Mamaia.
Deschiderea lucrărilor a avut loc ieri cu o prezentare a Zonei Metropolitane Constanța, dar și a principalelor proiecte cuprinse în Planul Integrat de Dezvoltare (PID) al Zonei, avizat în luna decembrie a lui 2009 și reavizat la sfârșitul lunii mai 2010, potrivit viceprimarului Decebal Făgădău.
În ceea ce privește municipiul Constanța, Decebal Făgădău a precizat că în PID-ul Zonei Metropolitane au fost cuprinse mai multe proiecte referitoare la Zona Peninsulară ce urmează să fie depuse spre finanțare europeană. Însă ele nu vor putea deveni realitate decât…după 2013, cel puțin... "Aplicarea acestor proiecte pe aceste fonduri structurale se încheie la 31.12.2013, iar implementarea lor poate dura până la 31.12.2015", a adăugat el, ceea ce înseamnă că de-abia după alegerile locale din 2012 constănțenii vor putea vedea unele schimbări în centrul istoric.
Adrian Crăciun, reprezentantul Biroului Coordonator al Polului de Creștere Constanța, le-a vorbit ieri celor prezenți, printre altele, și despre proiectele ce vizează Zona Peninsulară Constanța. Primul proiect are drept obiectiv restaurarea și modernizarea promenadei și a spațiilor verzi din zona Vraja Mării-Cazino-Port Tomis. Potrivit lui Adrian Crăciun, în prezent se lucrează la expertiza tehnică pentru promenadă, SF-ul pentru spațiile verzi fiind încheiat. "Sperăm ca până la sfârșitul anului să depunem proiectul la autoritatea de management", a menționat el.
Celelalte proiecte gândite de administrația locală vizează reamenajarea integrată a zonei istorice Piața Ovidiu și a zonei pietonale din centrul istoric al municipiului Constanța.
Dacă nu s-ar fi pus problema realizării Rivierei Tomis, nici nu s-ar mai fi vorbit despre amenajarea integrată a zonei de acces în Portul Tomis și Plaja Modern sau despre reabilitarea și punerea în valoare a termelor romane și reabilitarea și restaurarea ansamblului Edificiul Roman Mozaic. Aceste două proiecte vor intra în sarcina Consiliului Județean Constanța care deține în administrare și în proprietate aceste imobile, așa cum a explicat Adrian Crăciun.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.2477 secunde