Adio PSD! Deputatul Mircea Dobre se alătură lui Victor Ponta

5419
Adio PSD! Deputatul Mircea Dobre se alătură lui Victor Ponta - 33221533183289417006669429798473-1527089038.jpg

Articole de la același autor

Victor Ponta, fondatorul ProRomânia, susține în aceaste momente o conferință de presă, la sediul Camerei de Comerț, Industrie și Navigație Constanța. Victor Ponta este însoțit la conferința de presă de deputatul PSD Mircea Dobre care a anunțat că părăsește partidul și se înscrie în ProRomânia.



Victor Ponta a început conferința precizând ca 10 deputați fac parte din partidul ProRomânia, motiv pentru care a anunțat că a depus o cerere pentru a înființa un grup parlamentar. Luni seara se va face o prezentare a agendei politice. "Am vrut să o facem la Palatul Parlamentului, dar evident ca ni s-a respins cererea. Micile șicane și răutățile nu ne deranjează. Agenda o vom prezenta la Camera de Comerț Industrie și Navigatie din București" a precizat Victor Ponta.



"Poate că o să spună colegii că sunt traseist politic, dar nu este așa. Plec dupa 19 ani din partid. Un singur om a confiscat parlamentul și guvernul" a precizat Mircea Dobre în cadrul conferinței.



"Nu am nimic cu nimeni de la PSD Constanța. Dacă am avut ceva de zis, am zis în interiorul partidului, nu în exterior. Nu am dat niciodată informații pe surse, alții s-au ocupat de asta și îi știți. Nu o să vorbesc niciodată urât de PSD-iști adevărați. La ora actuală nu mai vorbim de PSD, partidul a fost confiscat. Victor îmi permite să vorbesc, până acum nu mi se permitea" a mai declarat Mircea Dobre.


"Nu vrem să fim Gică-contra și să strigăm jos Dragnea. După ce lansăm agenda politică, ne vom ocupa de organizare. Toți am învățat mult de la PSD, iar Mircea Dobre nu se va ocupa doar de judetul Constanța, ci și de alte județe. Cu cazinoul am greșit când mi s-a zis să-l trec la Ministerul Dezvoltării Regionale, am fost convins atunci de fostul ministru Liviu Dragnea. Nu trebuie să repetăm greșelile" a declarat Victor Ponta.




Vom avea un congres ProRomânia în toamnă



"Având un așa cârmaci, care va scufunda PSD-ul ca Titanicul, noi am făcut o barcă, ce se numește ProRomânia" a mai declarat Ponta.

"Ne permitem să fim selectivi. Nu vreau baroni, m-a durut destul de tare când a ieșit Iohannis cu lista în 2014 și eu trebuia să îi apăr, deși eram de acord cu Iohannis", a mai precizat fostul prim-ministru.


Ponta despre vrabie



"Nu știu exact, știu că a vorbit cu Daniel Constantin. Nu am avut ocazia să discut cu dânsul. O să avem grijă să selectam și să vedem pe cine primim în partid. Nu mă interesează să vină nimeni doar pentru a aduce voturi."


Fostul prim-ministru critică actualele decizii ale guvernului, despre care spune că nu au facut parte din agenda electorală și spune că dacă ar fi știut, nu ar fi făcut campanie pentru PSD.


"Guvernarea actuală este o rușine pentru orice cetățean și pentru oricine ține cu PSD-ul. Doar aici s-a întâmplat să dai jos un guvern ca să vină altul mai rău" a mai declarat Victor Ponta.


"Mazăre și Constantinescu se numără printre baronii despre care vorbeam înainte" a precizat fostul prim-ministru. 

Pe 28 mai va fi lansarea partidului ProRomânia.


"Nu am discutat cu soția mea despre intrarea ei în partid. Ne-am cunoscut în politică. Dacă mai candidează la anul, dacă o pune PSD pe listă, nu știu, nu vreau să vorbesc în numele ei. Deocamdată e de ajuns un membru al familiei în partid. Cred că fiecare om care stă pe picioarele lui își asumă deciziile", a mai preciza Ponta.


În privința desființării Pilonului 2, Victor Ponta este de părere că guvernarea PSD nu a renunțat la această idee chiar dacă documentul a fost retras.


"Am pornit un proiect de listare a Portului Constanța, ceea ce ar fi adus transparență în management. Îmi aduc aminte cât s-a tinut Mazăre după mine să fac Cazinoul, și atunci mi-a cerut Dragnea să i-l dau la Ministerul Dezvoltării. A făcut Cazinoul ca la Teleorman", a mai precizat Ponta referindu-se la proiectele sale la Constanța.


"Dragnea nu avea, conform legii, să aibă acces la memorandumul secret. El nu-l poate desecretiza. A fost o șmecherie, o cacealma. Există sancțiuni penale pentru desecretizare. Am înțeles că politica externă e o linie roșie de care nu trebuie să treacă nimeni."


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.3303 secunde