Adio maidanezi de pe străzile Constanței! Cât plătește primăria pentru câinii comunitari

Joi, 13 Aprilie 2017
4093
Constănțenii nu ar trebui să-și mai facă probleme în privința câinilor comunitari, deoarece Primăria Constanța a semnat contractul de achiziție a serviciului de capturare, transport, adăpostire și alte opera-țiuni sanitar-veterinare pentru câinii fără stăpân de pe domeniul public din municipiul Constanța cu societatea "Green Life Recycling".

Această firmă a fost singura care a făcut o ofertă pentru contractul de achiziție, iar în urma analizei s-a constatat că îndeplinește toate condițiile impuse în caietul de sarcini. Chiar dacă, inițial, au existat mici întârzieri până la semnarea efectivă a contractului cu societatea "Green Life Recycling", recent, Primăria Constanța a făcut public documentul.

Termenul de derulare a serviciului va fi de maxim 12 luni de la data semnării și înregistrării contractului. Potrivit documentului, contractul încetează și continuarea sa nu va mai fi necesară în situația în care se vor soluționa toate problemele privind organizarea și funcționarea serviciului propriu prin înființarea noului compartiment, respectiv angajarea personalului de specialitate, dar și autorizarea adă-postului ce urmează să fie construit de Primăria Constanța. Valoarea contractului încheiat cu societatea "Green Life Recycling" este de 501.600 lei fără TVA.

În ceea ce privește prețurile unitare pentru fiecare operațiune, pentru capturare și transport se va plăti 60 de lei/preț unitar/câine capturat, pentru microcipare - 13 lei/preț unitar/câine, iar pentru hrană/întreținere 4 lei/câine/zi. Tratamentele obligatorii cum ar fi deparazitarea internă și externă plus vaccinul antirabic vor costa 35 de lei pentru un singur câine, iar tratamentele specifice 50 lei. O sterilizare are un preț de 65 lei, eutanasierea va fi 40 lei, iar neutralizarea - 35 lei.

În plus, conform contractului se estimează ca într-o lună să se captureze și să se transporte aproximativ 150 de câini, să fie microcipați 150 și să fie hrăniți tot 150 de câini cărora să li se asigure și tratamentele obligatorii.

Din document mai reiese că trebuie asigurate tratamente specifice pentru 50 de câini pe lună, sterilizarea (pentru câinii care pleacă spre adopție) a aproximativ 75 de animale, eutanasierea a 75 de câini și neutralizarea tot pentru 75 de câini.

În altă ordine de idei, primarul Decebal Făgădău spune că speră ca anul acesta să fie rezolvată definitiv problema privind serviciul propriu al primăriei pentru gestionarea câinilor fără stăpân.

Pe de altă parte, edilul a anunțat că se va construi un nou adăpost pentru câinii fără stăpân pe strada Caraiman și că nu se va miza pe eutanasierea câinilor decât în cazuri extreme, atunci când sunt grav bolnavi. 


Articole pe aceeasi tema

Pagina a fost generata in 0.421 secunde