În opinia Adrianei Săftoiu,

Actuala opoziție nu reușește să ofere o alternativă solidă la putere

2287
Actuala opoziție nu reușește să ofere o alternativă solidă la putere - 207d397b7c1c99263ade47ad16affb60.jpg
Prezentă la malul mării cu ocazia unei dezbateri privind reforma în educație, liberala Adriana Săftoiu a acceptat să vorbească, în cadrul unei conferințe de presă, și despre felul în care reacționează opoziția actuală.
Deputatul a arătat că nu este susținătoarea unei opoziții "care să se axeze în continuu și în continuu doar pe a-l critica pe Traian Băsescu". În opinia sa, tipul acesta de opoziție nu a dat roade.
"În momentul de față, dacă există o dezamăgire față de politicieni și nu numai, o dezamăgire față de clasa politică în ansamblu, vine din faptul că nu reușim să dăm o alternativă solidă. Partidele se împart doar în oameni și prea puțin în ideologii, doctrine, platforme, programe clare. Noi singuri ne omorâm mesajele", a recunoscut sincer Săftoiu.
Adriana Săftoiu a discutat și despre impactul și obiectivele moțiunilor inițiate de opoziție în contextul în care PNL vrea să susțină în toamnă o nouă moțiune de cenzură împotriva Guvernului condus de Emil Boc. "Trebuie să recunoaștem. Nu întotdeauna moțiunea este introdusă cu scopul obligatoriu de a cădea guvernul, ci este construită ca un joc de imagine. Pică PDL-ul în sondaje, crește opoziția, dar mai pică și țara pentru acest lucru", a explicat ea. Adriana Săftoiu și-a exprimat, de asemenea, neîncrederea în succesul pe care îl va avea noua moțiune de cenzură.

Jocurile de imagine costă România
"Cred că este obligatoriu ca Emil Boc să fie schimbat din funcția de prim-ministru. Din punctul meu de vedere, nici opoziția nu este suficient de unită și suficient de doritoare pentru acest lucru și uneori jocurile de imagine pot uneori să coste România mai mult decât ar trebui", a mai adăugat ea.
În cadrul aceleiași conferințe de presă, a luat cuvântul și senatorul constănțean Puiu Hașotti. El a remarcat faptul că, acum, "prioritatea zero a opoziției, dar și a societății românești este căderea Guvernului Boc".
Mai mult, în viziunea sa, nu este oportun ca o moțiune de cenzură să fie redactată și susținută de parlamentarii unui singur partid. "O viitoare moțiune de cenzură, care este anunțată deja, trebuie redactată și semnată de parlamentarii celor trei partide aflate în opoziție: PNL, PSD și PC", a subliniat el.
Pentru sesiunea extraordinară, Puiu Hașotti a mai afirmat că ar mai trebui discutate în plen și OUG 58/2010 privind modificarea Codului Fiscal, ce stabilește creșterea TVA-ului la 24%, și OUG 63/2010 pentru modificarea și completarea Legii nr. 273/2006 privind finanțele publice locale, precum și pentru stabilirea unor măsuri financiare.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.3097 secunde