Deputatul Gheorghe Dragomir:

"Această rectificare nu este altceva decât jaf, hoție și mituirea primarilor"

118
1

Articole de la același autor

Deputatul constănțean Gheorghe Dragomir a declarat, ieri, că Guvernul condus de Victor Ponta taie, prin a doua rectificare bugetară din acest an, aproape patru miliarde lei - circa 900 de milioane euro, din cheltuielile bugetului de stat prin care sunt cofinanțate proiecte care beneficiază de fonduri externe nerambursabile postaderare, din care peste un miliard lei de la autostrăzi.

"Exact în campania electorală, primarii primesc, la a doua rectificare, peste 1,16 miliarde lei, prin suplimentarea sumelor defalcate din TVA, la care se adaugă încă un miliard lei prin (PNDL) și circa 100 de milioane lei pentru investiții în cămine culturale și săli de sport, prin tăierea cofinanțării fondurilor Uniunii Europene. În total, puțin peste două miliarde de lei, adică 500 de milioane de euro. Sumele alocate prin proiectul de rectificare bugetară sunt cu mult peste cele prevăzute la rectificările din 2013, când Ministerului Dezvoltării Regionale și Administrației Publice a primit circa 600 de milioane lei la prima rectificare, dar a pierdut peste 300 de milioane lei la a doua rectificare", a spus deputatul Gheorghe Dragomir.

De asemenea, parlamentarul a adăugat că, anul trecut, autoritățile locale au primit sume derizorii la rectificare, în principal pentru plata sumelor alocate persoanelor cu handicap.

"Ponta se joacă de-a bugetul și face cadouri electorale doar pentru unii. Nu cunosc o altă astfel de nemernicie care să fi avut loc în prag de alegeri. Așa ceva n-am mai pomenit nici în cele mai proaste guverne. Pe acest guvern scrie MITĂ. Această rectificare nu este altceva decât jaf, hoție și mituirea primarilor. Eu nu spun că primăriile nu au nevoie de bani, dar nu așa, nu cu prețul tăierii cofinanțării fondurilor Uniunii Europene. Trebuia ca taxa pe clădiri speciale să rămână la administrațiile locale, nu să fie aruncată la bugetul de stat ca apoi să se dea pomeni electorale primarilor în schimbul voturilor. Primarii știu cel mai bine ce proiecte sustenabile sunt necesare localității lor", a mai spus Gheorghe Dragomir. 

Comentează știrea

10 Things to Consider While Buying an Event Tent
14 martie 2015
10 Things to Consider While Buying an Event Tent

Everyone thought it was simply beautiful and totally unique which is what we were looking for. 10 Things to Consider While Buying an Event Tent http://www.eventtentsforsales.com/10-things-consider-buying-event-tent.html

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.1331 secunde