A fost adoptată Legea dării în plată

183
A fost adoptată Legea dării în plată - vot-1460544761.jpg

Articole de la același autor

Legea dării în plată a fost adoptată, astăzi, de Camera Deputaților cu o majoritate de 207 voturi "pentru", un vot "împotrivă" și o abținere.

Deputații au stabilit astfel că legea privind darea în plată nu se va aplica programului Prima Casă și au majorat plafonul creditelor care intră sub incidența acestui act normativ de la 150.000 la 250.000 de euro.

De asemenea, deputații au stabilit că legea se va aplica și celor care sunt în proces de executare silită.

Legea, afltă deja în faza reexaminării, va fi trimisă președintelui Klaus Iohannis spre promulgare. Singura cale de atac a legii ar mai fi contestarea ei la Curtea Constituțională.

"Chinurile facerii au fost destul de lungi pentru acest proiect legislativ, dar bine că până la urmă lucrurile s-au finalizat cu bine. Printre cele câteva principii care au făcut ca de la bun început PSD să se poziționeze de partea acestei legi amintesc faptul că prin ea nu va avea de suferit programul guvernamental 'Prima casă'. A apărut acea necesitate de a reduce acel plafon, nu sunt foarte tare de acord cu afirmația că plafonul este discriminatoriu. Un plafon de 250.000 de euro reprezintă cam majoritatea cazurilor care ar putea să subscrie unei caracteristici sociale. Un alt principiu este că acest proiect se aplică numai acelor imobile care au caracter de locuință și pentru o singură locuință", a spus, la dezbateri, deputatul PSD Marian Neacșu, citat de Agerpres.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 1.1595 secunde