A DEPUS JURĂMÂNTUL! Klaus Iohannis face apel la unitate

227
A DEPUS JURĂMÂNTUL! Klaus Iohannis face apel la unitate - ddd-1576937200.jpg
Președintele Klaus Iohannis a depus jurământul de învestire în funcție pentru cel de-al doilea mandat de șef al statului, sâmbătă, în plenul reunit al Camerei Deputaților și Senatului. Iohannis a precizat că obiectivul mandatului său este modernizarea administrației, refacerea încrederii cetățenilor în instituțiile statului, eliminarea birocrației și simplificarea legislației, legislație care trebuie eliberată de "orice formă nocivă de populism". Președintele a mai spus că va continua să sprijine lupta anticorupție, iar profilul internațional al României va fi consolidat. În finalul discursului de inaugurare, el a adresat un mesaj românilor din afara țării, transmițându-le că devotamentul lor este de "neprețuit" și îi așteaptă acasă.

"Preiau astăzi cu multă emoție al doilea mandat de președinte al României. Profund onorat de încrederea care mi-a fost acordată primesc astăzi această înaltă responsabilitate cu multă recunoștință și cu speranță în ceea ce privește viitorul României. Le mulțumesc concetățenilor noștri care au înțeles că votul constituie esența democrației și cel mai puternic instrument aflat la îndemână pentru a indica drumul pe care vrem ca țara noastră să îi parcurgă. (...) Îmi voi dedica toată puterea și priceperea următorilor cinci ani pentru progresul națiunii române însuflețit de credința că destinul românilor rezidă în forța uriașă creatoare a neamului nostru. Înțelegând pe deplin responsabilitățile constituționale, vă asigur că voi fi președintele tuturor românilor, atât al celor care m-au votat și susținut, cât și al celor care au avut altă opțiune", a spus Iohannis în plenul reunit al Parlamentului, ședință în care a depus jurământul de învestitură pentru al doilea mandat.

El a adăugat că, în limitele competențelor constituționale, va face tot ceea ce stă în puterile sale pentru ca "România europeană, modernă și puternică, visul unor întregi generații pentru care românii au ridicat baricade în decembrie 1989 și proiectul pentru care au ieșit de nenumărate ori în stradă și la vot să devină realitate".

Șeful statului a amintit de realizarea Marii Uniri de la 1918 și a făcut apel la unitate.

"Istoria ne învață multe lecții, dar poate că una dintre cele mai importante este aceea că, atunci când ne confruntăm cu dificultăți care par insurmontabile, nu trebuie să ne pierdem nădejdea. Nu trebuie să dăm vina pe alții. Nu trebuie să fugim de responsabilități. Nu, dimpotrivă, trebuie să ne unim forțele și energiile, așa cum au făcut-o înaintașii noștri, pentru că doar împreună vom reuși!", a afirmat Iohannis, arătând că nu a existat niciun obiectiv național de anvergură care să fi fost realizat fără sacrificii, fără solidaritate sau fără implicarea majorității românilor.

Șeful statului a arătat că la trei decenii de la Revoluția din decembrie 1989, deși există progrese evidente, "bilanțul ultimilor 30 de ani nu este unul satisfăcător, nu se ridică nici la nivelul așteptărilor societății și este dezamăgitor în raport cu potențialul real al țării".

"Trebuie să depășim odată pentru totdeauna marasmul veșnicei perioade de tranziție. Prea multe generații au fost de sacrificiu! Oamenii s-au săturat, pe bună dreptate, de atâtea schimbări fără finalitate, care nu au produs rezultatele scontate. Nu ne mai putem permite să irosim prețioase șanse, valoroase oportunități și inestimabil timp! Este, așadar, momentul unei noi etape de dezvoltare a României", a mai spus Iohannis.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.3867 secunde