20 de milioane de euro l-ar putea costa pe edilul Nicolae Matei campania dusă împotriva centrului de deșeuri

5565
20 de milioane de euro l-ar putea costa pe edilul Nicolae Matei campania dusă împotriva centrului de deșeuri - 037c15486e7547238a4ae16526803112.jpg
Reprezentanții SC Ecological Center SA, societatea care vrea să construiască Centrul de Gospodărire Deșeuri Industriale la Năvodari, și-au prezentat ieri punctul de vedere cu privire la campania pe care o duce primarul Nicolae Matei împotriva realizării acestui obiectiv de investiții.
Manuela Marinescu, președinte al Consiliului de Administrație al societății, și Roberto Vincentelli, asociat și administrator al aceleiași societăți, au anunțat, ieri, într-o conferință de presă, că au solicitat, din nou, primarului Nicolae Matei să le elibereze autorizația de construcție în baza celei mai recente sentințe a Tribunalului Constanța, din 11 mai.
Potrivit sentinței civile, Nicolae Matei este obligat să plătească o amendă de 20% din salariul minim brut pe economie pe zi de întârziere, începând din data de 28.02.2010 și până la executarea obligației de a emite autorizația.
Cei doi au afirmat că, în cazul în care edilul refuză în continuare să elibereze autorizația, aceasta va intra sub incidența Legii 544/2004, săvârșind o infracțiune ce se pedepsește cu închisoare de la șase luni la trei ani sau cu amendă de la 2.500 de lei la 10.000 de lei.
În opinia reprezentanților Ecological Center, campania inițiată de edilul Nicolae Matei privind centrul de deșeuri este una de "dezinformare", cei doi argumentând că investiția nu va pune în pericol sănătatea locuitorilor.
În cadrul aceleiași conferințe, Manuela Marinescu a precizat că Nicolae Matei s-ar fi putut împotrivi proiectului încă din timpul mandatului de viceprimar sau consilier, dar nu a făcut-o. De asemenea, ea a vorbit și despre "interesele materiale" sau "personale" pe care le-ar avea Matei în acest caz, însă edilul a negat acuzațiile aduse, susținând că este strict interesat de soarta năvodărenilor.

"Să mă omoare!"
Investitorii au mai afirmat că 11 iunie este data limită până la care edilul trebuie să le emită autorizația de construcție. După expirarea acestui termen, Ecological Center are de gând să înceapă lucrările chiar dacă nu va avea aprobarea primarului. "Să o creadă ei că vor începe construcția. Eu cred că vor avea o mare problemă cu năvodărenii. Și, de fapt, mai au o singură șansă: să mă omoare", a spus ferm Nicolae Matei.
Tot ieri, Roberto Vincentelli a anunțat că va face plângere împotriva lui Matei și îi va cere daune în valoare de 20 de milioane de euro. Roberto Vincentelli a acuzat modalitatea prin care edilul face publicitate referendumului din 23 mai, folosind formule de tipul "Nu mă lăsați singur împotriva mafiei" și invocând grupuri infracționale organizate care ar avea interese în zonă.
"Poate să îmi ceară și 20 de milioane de euro și probabil că aceiași judecători le vor da dreptate și, la final, vor împărți banii între ei", a declarat Nicolae Matei, adăugând că instanțele constănțene care au judecat toate procesele lor sunt "vândute". Edilul este decis să meargă mai departe, până la instanța supremă, la Înalta Curte de Casație și Justiție, la CSM și chiar la CEDO să ceară strămutarea dosarelor pentru a fi judecate de către alte instanțe din țară.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.275 secunde