2 septembrie, zi de doliu național pe teritoriul României pentru românii decedați în cutremurul din Italia

101
2 septembrie, zi de doliu național pe teritoriul României pentru românii decedați în cutremurul din Italia - cutremuritalia-1472658906.jpg
Astăzi, Guvernul României a declarat ziua de vineri, 2 septembrie, zi de doliu național pentru românii decedați în cutremurul din Italia. 


Un cutremur puternic, cu magnitudinea de 6,2 pe scara Richter, a zguduit centrul Italiei, la 24 august 2016, în jurul orei locale 03:30 (01:30 GMT). Cele mai afectate localități au fost Accumoli, Amatrice, Posta și Arquata del Tronto, aflate între Roma și Perugia. Potrivit Institutului Național de Vulcanologie și Seismologie, seismul s-a produs la o adâncime de 4,2 kilometri, și a fost urmat de sute de replici. Cutremurul a fost resimțit și la Roma. În urma seismului și-au pierdut viața peste 290 de persoane, printre victime aflându-se și 11 cetățeni români. 5 români se află în continuare spitalizați.


Potrivit Legii nr. 75/1994 privind arborarea drapelului României, zilele de doliu național sunt stabilite prin hotărâre de guvern. Aceeași lege prevede că, în zilele de doliu național, așa cum au fost stabilite de guvern, instituțiile și autoritățile publice centrale și locale sunt obligate să arboreze în bernă Drapelul României.

Drapelul României în bernă se mai arborează: la sediile partidelor politice, sindicatelor, patronatelor, instituțiilor de învățământ de orice grad, instituțiilor de cultură și misiunilor diplomatice ale României; la punctele pentru trecerea frontierei, precum și în aeroporturi, porturi, gări și autogări; ca pavilion pe navele de orice fel și pe alte ambarcațiuni ce navighează sub pavilion românesc, mai prevede Hotărârea.

De asemenea, posturile naționale de radio și televiziune, precum și instituțiile de cultură au avut obligația de a-și adapta programul în mod corespunzător.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 2.503 secunde