X
X
Mai multe ştiri online:

Sorin Grindeanu renunță la ANCOM și se întoarce în viața politică a PSD

Ştire online publicată Sâmbătă, 08 August 2020. Autor: Cuget Liber Online.
Foto: rfi.ro
Sorin Grindeanu renunță la ANCOM și se întoarce în viața politică a PSD - grindeanu-1596866845.jpg
Fostul premier Sorin Grindeanu se reîntoarce în viața politică, ceea ce înseamnă că va renunța la conducerea ANCOM. El va candida la Congresul PSD din 22 august pentru un post de prim-vicepreședinte, făcând parte din echipa lui Marcel Ciolacu, alături de Gabriela Firea.


"Îmi depun candidatura pentru prim-vicepreședinte, pentru că am luat decizia să ma reîntorc în politică într-o echipă din care fac parte nu doar Marcel, eu și Gabi Firea… sunt mulți. Cred că e momentul în care PSD are nevoie de toți și e un moment în care toți trebuie să punem umărul și nu mă dau înapoi de la această chestiune", a declarat vineri Sorin Grindeanu pentru expressdebanat.ro.


Președintele interimar al PSD, Marcel Ciolacu, a repetat constant invitația făcută către Grindeanu de a se alătura echipei sale la viitorul Congres. Grindeanu a participat la mai multe ședințe ale filialelor județene ale partidului și a sugerat că ar dori să revină în fruntea PSD, însă nu se pronunțase oficial în privința unei candidaturi la Congres. 


Reîntoarcerea sa în viața politică a PSD înseamnă pentru Sorin Grindeanu renunțarea la postul de președinte al Autorității Naționale pentru Administrare și Reglementare în Comunicații (ANCOM), pe care îl ocupă din  7 noiembrie 2017.


Cel mai probabil, fostul premier va candida și pentru un loc în Parlament la alegerile din iarnă.


Vineri, 7 august, ora 16:00, a fost termenul-limită până la care s-au putut depune candidaturile pentru Congresul PSD, pe care social-democrații intenționează să îl organizeze în data de 22 august.


Conducerea interimară a partidului a stabilit ca la Congres candidaturile pentru funcțiile de conducere să se facă pe moțiuni, adică cel care vrea să candideze pentru funcția de președinte să vină și cu echipa de prim-vicepreședinți și vicepreședinți. 


Din echipa lui Marcel Ciolacu, care candidează pentru șefia partidului, mai fac parte Paul Stănescu - secretar general și Lia Olguța Vasilescu, Mihai Tudose și Radu Moldovan, pentru funcțiile de vicepreședinți pe domenii de activitate.
Distribuie :

Top ştiri din ultimele 7 zile

ziare & stiri Revista presei
Pagina a fost generata in 0.4285 secunde