Senatorii au decis să reia marți dezbaterile la proiectul de lege privind carantinarea și izolarea

163
Senatorii au decis să reia marți dezbaterile la proiectul de lege privind carantinarea și izolarea - 1-1594660405.jpg
Senatorii juriști au decis să reia marți dezbaterile la proiectul de lege privind instituirea unor măsuri în domeniul sănătății publice în situații de risc epidemiologic și biologic, pentru a studia mai multe propuneri și amendamente, informează Agerpres.


După aproximativ două ore, vicepreședintele Comisiei juridice Iuliana Scântei, care a condus ședința, a cerut reluarea dezbaterilor marți, la o oră are va fi anunțată în cursul dimineții.


"Având în vedere și propunerea colegilor noștri din PSD, dorința fiind și a noastră de a consolida toate textele pe cele două articole (...) care privesc conținutul măsurilor de carantinare, respectiv de izolare, adică internare, și modalitatea de aplicare a procedurii de contestare, primind chiar și în cursul acestei ședințe mai multe propuneri de amendamente și având nevoie de timp să le integrăm, să decidem într-un final care sunt textele pe care le vom supune la vot, supun votului propunerea de a amâna această ședință până mâine, la o oră pe care o vom anunța în cursul dimineții și vom transmite în timp util invitațiile online. Ședința va fi publică", a anunțat senatorul liberal, a cărei propunere a primit vot unanim.


La propunerea unui membru al comisiei, Iuliana Scântei a anunțat că va fi solicitat avizul CES asupra acestui proiect în regim de urgență.


"Noi vom solicita astăzi cu termen de comunicare mâine ca să putem să finalizăm raportul și sperăm ca CES să ne poată comunica în termenul solicitat acest punct de vedere cu privire la proiect", a spus Scântei.


La ședință a fost prezent secretarul de stat din MAI Raed Arafat, iar ministrul Justiției, Cătălin Predoiu, a intervenit prin telefon. Au mai avut intervenții telefonice reprezentanți ai societății civile, avocați, medici.


Proiectul a fost adoptat joia trecută de Camera Deputaților, iar senatorii juriști au început dezbaterile vineri, adoptând mai multe amendamente tehnice. Sâmbătă, Comisia juridică a decis, la solicitarea reprezentanților PSD, amânarea până luni a dezbaterilor.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 1.3777 secunde