Ședință la CJC. Consilierii județeni au căzut la pace și au repartizat banii la primării

803
Ședință la CJC. Consilierii județeni au căzut la pace și au repartizat banii la primării - fondsedintacjc-1594554029.jpg

Articole de la același autor

Președintele Consiliului Județean Constanța, Horia Țuțuianu, i-a convocat pe aleșii județeni în cadrul unei ședințe extraordinare, în încercarea de a vota proiectele ce vizează alocarea unor sume de bani primăriilor din județul Constanța.

Întâlnirea va avea loc, astăzi, de la ora 11.00, în sala "Remus Opreanu" din cadrul Palatului Administrativ. Pe ordinea de zi, se află proiectul privind repartizarea pe unități administrativ-teritoriale a unor sume din cote defalcate din impozitul pe venit în anul 2020 pentru susținerea programelor de dezvoltare locală, pentru susținerea programelor de infrastructură care necesită cofinanțare locală, precum și pentru cheltuielile de funcționare pe care unitățile administrativ-teritoriale din județ, în mod justificat, nu le pot finanța din veniturile proprii, inclusiv din impozitul pe venit repartizat și din sume defalcate din taxa pe valoare adăugată pentru echilibrarea bugetelor locale.

Cel de-al doilea proiect face referire la repartizarea pe unități administrativ-teritoriale a sumelor defalcate din TVA pe anul 2020, pentru finanțarea cheltuielilor privind drumurile județene și comunale.

Totodată, consilierii județeni vor vota și proiectul de hotărâre privind aprobarea rectificării bugetului de venituri și cheltuieli al județului Constanța pe anul 2020.

Reamintim că proiectele privind repartizarea banilor către primăriile din județ au creat o adevărată dispută între consilierii PSD, PNL și PMP, pe motiv că sumele nu ar fi împărțite după necesități, ci după calcule politice. Mai mult, din cauza diferențelor de opinie, aceste proiecte nu au trecut de votul aleșilor județeni. Dar, cine știe? A treia oară, poate, este cu noroc pentru toată lumea!

Dezvoltarea județului rămâne o prioritate

În acest context, liderul CJC, Horia Țuțuianu, a transmis că dezvoltarea județului Constanța și bunăstarea locuitorilor au fost și rămân o prioritate.

"Întotdeauna am considerat că locuitorii județului nu merită să fie monedă de schimb în jocurile politice. Din acest motiv, de fiecare dată când am primit solicitări de la primari, am răspuns prompt, fără să mă intereseze apartenența politică. Consider că necesitățile comunităților sunt mai presus de orgolii, campanii și inducerea iluziei de implicare, doar pentru câștigul a câtorva voturi în plus", a spus Horia Țuțuianu.

El a explicat că instituția pe care o reprezintă a alocat în acești patru ani fonduri tuturor UAT-urilor, în funcție de solicitările acestora.

"Întotdeauna, în privința sumelor atribuite, s-au analizat toate considerentele necesare pentru ca acestea să acopere nevoile comunităților în mod echidistant. Voi susține permanent orice proiect care va reflecta realitatea și necesitățile locuitorilor județului.

Varianta de proiect prezentată este bazată pe solicitările depuse, pe necesitățile reale ale comunităților, pe legislația în vigoare, pe avizele comisiei de buget și nu pe fantasmagorii politice. În speranța că toți consilierii care vor fi prezenți la ședința extraordinară a Consiliului Județean Constanța, din data de 13 iulie, vor reprezenta interesele cetățenilor județului și nu pe cele personale, de grup sau de partid, îi asigur pe constănțeni că nu voi da un pas înapoi atunci când este vorba despre creșterea calității vieții lor", a mai explicat liderul CJC.

În plus, Horia Țuțuianu a dorit să sublinieze că propunerea de proiect reprezintă o repartizare bugetară echilibrată, în condițiile în care a fost făcută împreună cu aparatul de specialitate, primind toate avizele comisiilor de specialitate, dar și cu sprijinul Direcției Generale Economico - Financiare și luând în considerare solicitările tuturor primarilor din județ.





UP DATE: După lungi negocieri între liberali și social-democrați, în cele din urmă, aleșii județeni au căzut la pace în privința proiectelor aflate pe ordinea de zi. Concret, toate proiectele au fost votate astfel că banii vor ajunge la primării pentru continuarea proiectelor sau plata datoriilor.    


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!
Pagina a fost generata in 0.542 secunde