Răzmeriță în PNL Constanța. Vicepreședintele George Muhscină s-a răsculat și a demisionat

2982
Răzmeriță în PNL Constanța. Vicepreședintele George Muhscină s-a răsculat și a demisionat - fondmuhscina1-1596479182.jpg

Articole de la același autor

La doar două zile după ce Mohammad Murad, un apropiat al liberalilor de seamă, și-a anunțat candidatura la Primăria Constanța ca independent, iată că, ieri, un alt pion din PNL a ieșit public cu declarații incendiare.

Vicepreședintele PNL Constanța George Muhscină, fost lider al consilierilor liberali din CJC, a anunțat că demisionează din partid și va candida la alegerile locale ca independent pentru funcția de președinte al Consiliului Județean Constanța.

"Tot ceea ce fac, fac cu maximă responsabilitate, însă PNL Constanța merge pe un drum greșit cu scopul de a pierde alegerile locale. Prin candidații pe care îi are, Vergil Chițac și Mihai Lupu, PNL dovedește că este un blat politic care pune Constanța la picioarele aceluiași PSD. Pentru că nu pot gira acest blat, îmi anunț demisia din PNL. Voi candida ca independent pentru funcția de președinte al CJC. Metaforic vorbind, am inițiat acest demers într-o încercare de trezire a bărbatului care trebuie să afle și să înfrunte ceea ce știe tot satul, simte inclusiv el, dar nu are curajul să înfrunte realitatea. Fie se complace și acceptă cu bucurie consecințele", a spus George Muhscină.

Totodată, el a făcut apel la liberalii care se simt trădați, "toți liberalii de bună-credință și curajoși care simt această realitate" să i se alăture.

"Constanța are o oportunitate fantastică de a scăpa de PSD, însă aceste cooperative se opun acestui deziderat atât de mult așteptat de constănțeni. Încăpățânarea lor de a îngropa orice alianță de dreapta ce le poate aduce victoria denotă clar obediența în fața liderilor PSD.

Pentru că nu sunt omul care să renunțe și pentru că sunt convins că adevărații liberali, alături de marea masă a constănțenilor, cred în continuare că orașul și județul merită să iasă de sub jugul roșu al PSD, anunț public intenția mea de a candida independent la funcția de președinte al Consiliului Județean Constanța. Nu cred că există cineva care crede că vreunul din partidele de pe dreapta, oricare ar fi el, are vreo șansă să câștige singur în fața PSD. Cei care afirmă aceste lucruri, știu realitatea cel mai bine, dar le convine de minune", a mai spus George Muhscină.

"Vergil Chițac nu este potrivit pentru funcția de primar"

În cadrul conferinței de presă, Muhscină a contestat mai mult candidatura lui Vergil Chițac și nu a spus mai nimic despre cea a lui Mihai Lupu. Printre altele, el a explicat că își dorește o coalizare a dreptei pentru Primăria Constanța, însă a explicat că Vergil Chițac nu este omul potrivit. Mai mult, Muhscină a dezvăluit faptul că, deși l-a avut profesor pe Vergil Chițac, i-ar fi spus personal încă din 2016 că nu este potrivit pentru funcția de primar. În plus, el a menționat că s-a opus și anul acesta, în cadrul Biroului Județean al PNL, atunci când Chițac a fost propus, din nou, pentru Primăria Constanța. De altfel, în opinia sa, PNL insistă, în continuare, cu același candidat tocmai pe considerentul că știe că va pierde și de această dată, dacă nu se coalizează toate forțele de dreapta care să aibă un candidat puternic pentru Primăria Constanța.

Dar cine să fie acest candidat? Să fie Mohammad Murad, să fie Stelian Ion? Este o întrebare la care George Muhscină nu a dorit să răspundă. În schimb, a spus că urmează să aibă mai multe discuții și atunci, cu siguranță, se va lămuri și va anunța public.

Până la momentul conferinței de ieri, lui George Muhscină i s-au alăturat în protestul său, demisionând din PNL, secretarul general al filialei municipale a PNL Constanța, Gabriela Stan, Ilie Zelca și Dragoș Drăgușin.



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.6845 secunde