Primarul Adrian Stan a atras zece milioane de euro de la Uniunea Europeană

667
1
Primarul Adrian Stan a atras zece milioane de euro de la Uniunea Europeană - adrianstanprimartechirghiol2-1334867110.jpg

Articole de la același autor

Activitățile aferente proiectului "Să redescoperim Techirghiolul" s-au încheiat, ieri, printr-o conferință organizată de reprezentanții Primăriei Techirghiol, autoritatea locală finalizând astfel cel de-al treilea proiect cu finanțare europeană derulat în stațiune.
Discuțiile din cadrul acestei întrevederi s-au axat pe rezultatele proiectului, modul de abordare de până acum, dar și ce planuri de viitor a deschis această inițiativă.
Potrivit primarului Adrian Stan, instituția pe care o reprezintă mai are în desfășurare alte șase proiecte europene, iar un altul se află la această dată în licitație publică.
"Ne-am propus ca la sfârșitul celor zece proiecte, în cuantum de zece milioane de euro, localitatea să aibă un alt aspect și să fie din ce în ce mai atractivă", a spus Adrian Stan.
Proiectul "Să redescoperim Techirghiolul" a fost implementat pe o perioadă de 22 de luni, cu ajutorul unei finanțări din partea POR 2007-2013, iar valoarea sa totală a fost de aproximativ 700.000 de lei. Din această sumă, 640.386,43 lei a reprezentat bugetul nerambursabil din Fondul European de Dezvoltare Regională, 97.941,45 lei banii alocați din bugetul național și 15.067,92 lei partea de co-finanțare eligibilă a Primăriei Techirghiol.
Proiectul și-a propus promovarea stațiunii Techirghiol ca destinație turistică pentru tineret, cultură și sănătate. În prezent, Techirghiolul este tranzitat în primul rând pentru Sanatoriul balnear, recunoscut pentru tratamentele pe bază de nămol cu proprietăți curative miraculoase, dar primăria și-a dorit să atragă atenția și asupra altor obiective de importanță pe care localitatea le deține.
Astfel, au fost promovate trei produse turistice anuale cu specific local pentru Stațiunea Techirghiol: Zilele Orașului Techirghiol, Festivalul de Umor "Scena lui Tănase" și Simpozionul medical - Nămolul de Techirghiol. În acest mod, au fost valorificate resursele turistice naturale și antropice locale prin includerea lor în campania de promovare a stațiunii și în tematica celor trei evenimente organizate.
În plus, reprezentanții Orașului Techirghiol au fost prezenți la patru târguri de turism din țară pentru a promova Techirghiolul ca o potențială destinație turistică, atât pentru turiștii români, cât și pentru cei de pe alte meleaguri.

Comentează știrea

bivi
20 aprilie 2012
bani UE

meriti sa fii primar

Articole pe aceeași temă

Marţi, 20 Martie 2012
Stire din Politică-Administrație : Cine vrea la Primăria Techirghiol
Pagina a fost generata in 0.5916 secunde