X
X
Mai multe ştiri online:

Presiune fără precedent! Rândurile administrațiilor locale se răresc

Ştire online publicată Luni, 31 August 2015. Autor: Ana FULAȘ IONESCU
Primarul orașului Techirghiol, Adrian Stan, s-a arătat îngrijorat de faptul că, în prezent, rândurile administrațiilor locale se răresc. Reprezentanții comunităților locale recunosc faptul că există o presiune fără precedent asupra funcționarilor publici.

"Este o perioadă foarte încordată pentru toți cei din politică, simțindu-se oarecum vizați. Se aduc acuze gratuite și uite așa planează la nivel general asupra tuturor celor din administrația publică tot felul de suspiciuni. Se creează o stare de disconfort, atât pentru reprezentanții administrațiilor locale, cât și pentru angajați. De la noi, au plecat două persoane de la departamentul de achiziții publice, de teama de a nu greși, de a nu semna ceva ce le-ar putea aduce neplăceri. Nu este firesc să lucrezi într-o asemenea ten-siune!", a declarat primarul Adrian Stan.

În ciuda acestor piedici, edilul ne mărturisește că proiectele implementate s-au făcut cu multă muncă și emoții mari. S-a amenajat un parc în fața Sanatoriului Techirghiol, cu ajutorul Guvernului, iar primăria a reușit să atragă fonduri europene, bani cu ajutorul cărora s-a amenajat o faleză. De asemenea, s-a reușit asfaltarea unor străzi din oraș și s-a pus la punct sistemul de canalizare. În același timp, s-a amenajat o plajă între Techirghiol și Eforie. Din fondurile administrației publice locale, s-a construit o grădiniță nouă și s-a renovat Casa de Cultură din oraș.

Un alt proiect important pentru co-munitatea locală, ce va trebui finalizat până la sfârșitul anului 2015, este amenajarea unei grădini botanice după modelul celei de la Balcic, pe malul lacului Techirghiol. Grație proiectului derulat de Consiliul Local - "Arta grădinăritului transfrontalier la Marea Neagră", Techirghiol își va schimba fața. Zona de parcare va fi amenajată în imediata apropiere a zonei de acces în Grădina Botanică și va avea o capacitate de 67 locuri. Vor fi realizate alei, bănci, pergole, sistem de iluminat, astfel încât să creeze avantajul de a vizualiza cu ușurință partea exterioară a grădinii, zonele de vegetație din interiorul grădinii, lacul artificial prevăzut cu plante acvatice.

Reprezentantul comunității locale din Techirghiol spune că sunt patru proiecte realizate cu fonduri guvernamentale și alte șapte implementate cu fonduri europene: "Toate au fost greu de implementat! Dar, uitându-ne în urmă, suntem mulțumiți că am reușit să schimbăm fața Techirghiolului, iar turiștii nu se vor raporta doar la un oraș balnear, ci la o adevărată stațiune de agrement". 

Distribuie :

Articole de la acelaşi autor

Top ştiri din ultimele 7 zile

ziare & stiri Revista presei
Pagina a fost generata in 0.4478 secunde