Premierul Ludovic Orban, planuri pentru dotarea spitalelor cu ventilatoare

315
Premierul Ludovic Orban, planuri pentru dotarea spitalelor cu ventilatoare - premierulludovicorban2-1587381625.jpg

Articole de la același autor

Lipsa ventilatoarelor din secțiile de terapie intensivă din marile unități spitalicești este o problemă stringentă la nivelul întregii țări, cu atât mai mult cu cât viața unora dintre bolnavii infectați cu Covid-19 depinde de această aparatură.

În acest context, prim-ministrul Ludovic Orban a declarat, recent, că intenția Guvernului este de a dota secțiile de terapie intensivă ale spitalelor cu cel puțin 2.000 de ventilatoare.

Orban a explicat că, în acest moment, capacitatea de ocupare a paturilor din secțiile de terapie intensivă este mică, dar că se dorește ca spitalele să fie dotate cu aceste aparate.

"Avem 242 de cetățeni internați la terapie intensivă, dar nu toți au nevoie de ventilație. Suntem departe de a atinge capacitatea maximă, dar nu renunțăm la eforturile de a crește capacitatea. Vrem să reușim fie achiziționarea, fie producerea în România - de preferat producerea în România - a cel puțin 2.000 de ventilatoare cu care să dotăm secțiile de terapie intensivă ale spitalelor", a spus, la Digi24, Ludovic Orban.

El a mai adăugat că există probabilitatea contractării imediate a 400 de ventilatoare, iar alte 100 de aparate ar putea fi puse în funcțiune după ce vor fi reparate.

"Am mai apelat la o soluție împreună cu secretarul de stat Raed Arafat. Am colectat toate cele 190 de ventilatoare stricate și punem în funcțiune din acestea circa 90-100 de ventilatoare", a precizat Ludovic Orban.

XXX

Premierul a adăugat că la Ministerul Apărării Naționale este în curs de realizare un prototip de ventilator, iar la Dacia Renault există alte două variante de producție de ventilatoare: un prototip francez, care este în curs de omologare, sau un ventilator al cărui proiect a fost pus la dispoziția României de către o importantă companie americană. 



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.4758 secunde