Parlamentarii PSD, vot pozitiv pentru pensionarea navaliștilor

396
Parlamentarii PSD, vot pozitiv pentru pensionarea navaliștilor - psdcomisienavalisti-1596041529.jpg

Articole de la același autor

Parlamentarii constănțeni social-democrați au votat, ieri, în Parlamentul României o inițiativă legislativă prin care se solicita recunoașterea muncii în condiții speciale pentru lucrătorii din sectorul de construcții nave, completându-se astfel Legea 263/2010 privind sistemul de pensii publice.

Reducerea vârstei de pensionare pentru navaliști ține cont de condițiile speciale zilnice pe care aceștia le îndură - vânt, ploaie, frig, expunere constantă la gaze toxice. În concluzie, aceste condiții nu permit menținerea în piața muncii a lucrătorilor din domeniul naval până la o vârstă înaintată, deoarece starea de sănătate nu le mai permite să mențină o productivitate competitivă. Stagiul complet de cotizare propus pentru această categorie va fi astfel de 25 de ani, iar vârsta minimă de pensionare va fi de 50 de ani pentru femei și 52 de ani pentru bărbați.

"Încă de la debutul inițiativei legislative, parlamentarii PSD din Constanța s-au implicat în mod activ în susținerea și elaborarea proiectului, în primul rând prin întâlnirile și discuțiile de lucru cu sindicatele navaliștilor din Constanța. Proiectul de lege vine să rezolve o problemă socială ce vizează o categorie de salariați, care sunt angajați în sectorul privat și reprezintă în toate zonele în care lucrează un pilon de stabilitate pentru comunitățile locale", au transmis reprezentanții PSD Constanța. 



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.3786 secunde