X
X
Mai multe ştiri online:

Orban: oficial, avem 648 de noi șomeri în Revisal. Ministrul Muncii anunța un milion

Ştire online publicată Luni, 03 August 2020. Autor: Cuget Liber Online.
Foto: digi24.ro
Orban: oficial, avem 648 de noi șomeri în Revisal. Ministrul Muncii anunța un milion - orban-1596444163.jpg
Ludovic Orban a declarat că, potrivit Revisal, numărul angajaților cu contract de muncă este cu doar 648 mai mic față de începutul anului. În primăvară, ministrul Muncii Violeta Alexandru vorbea despre 1,5 milioane de șomeri din cauza pandemiei.


Prim-ministrul a afirmat duminică seara la B1 TV că, potrivit datelor din Revisal, la data de 20 iulie a fost înregistrată o diferență de doar 648 de angajați cu contracte de muncă raportată la 1 ianuarie.


"Eu vă dau date luate din Revisal. La data de 20 iulie raportat la 1 ianuarie 2020, numărul de angajați cu contracte de muncă a fost mai mic doar cu 648 de angajați cu contracte de muncă. Date oficiale din Revisal. Eu cred că trebuie fundamentate mai bine știrile. Sigur că dacă urmărești în Revisal au existat mai multe categorii, suspendări, încetări de contracte, dar foarte mulți din cei cărora le-au încetat contractele de muncă s-au reangajat. Eu vă vorbesc de angajați cu contracte de muncă. Este adevărat că a scăzut un pic mai mult numărul de contracte de muncă, dar numărul de contracte de muncă nu se referă la numărul de angajați. Pentru că un angajat poate să aibă mai multe contracte de muncă", a declarat Orban.


La începutul lunii iulie, Institutul Național de Statistică (INS) anunța că, în luna mai, numărul românilor rămași fără loc de muncă a trecut de 460.000, cu peste 110.000 de persoane mai multe față de aceeași perioadă a anului trecut.


Conform datelor INS de la acea vreme, rata șomajului a ajuns la 5,2%, cea mai mare din 2017 până în prezent.


Pe de altă parte, ministrul Muncii Violeta Alexandru spunea tot în luna mai că 1,5 milioane de români au primit șomaj tehnic în urma crizei provocate de noul coronavirus, ea precizând că au fost făcute plăți în valoare totală de 2,5 miliarde de lei.


Ulterior, numărul românilor aflați în șomaj tehnic ar fi scăzut la 1 milion, potrivit estimărilor oficiale de la începutul lunii iunie.


Distribuie :

Top ştiri din ultimele 7 zile

Politică-Administrație
Vineri, 18 septembrie Foto : Marian Vasiliev: "Vă place cum arată acum Parcul Tăbăcăriei? Va fi cel mai frumos parc al României!" 16557 vizite, 0 comentarii Marian Vasiliev: "Vă place cum arată acum Parcul Tăbăcăriei? Va fi cel mai frumos parc al României!"
Economie
Sambata, 19 septembrie Foto : Domnule Gheorghe Bosînceanu, nu credeam că vei reuși! 2530 vizite, 0 comentarii Domnule Gheorghe Bosînceanu, nu credeam că vei reuși!
Social
Marti, 15 septembrie Foto : Fostul primar Marian Iordache a trecut în eternitate! Cum putea fi salvat 1524 vizite, 0 comentarii Fostul primar Marian Iordache a trecut în eternitate! Cum putea fi salvat
Cultură-Educație
Miercuri, 16 septembrie Foto : Doliu la Teatrul de Stat! A încetat din viaţă actorul Alexandru Mereuţă 1490 vizite, 0 comentarii Doliu la Teatrul de Stat! A încetat din viaţă actorul Alexandru Mereuţă
Eveniment
Marti, 15 septembrie Foto : GALERIE FOTO / Liberalul Marian Iordache, condus pe ultimul drum de medgidieni 1270 vizite, 0 comentarii GALERIE FOTO / Liberalul Marian Iordache, condus pe ultimul drum de medgidieni
ziare & stiri Revista presei
Pagina a fost generata in 0.5642 secunde