X
X
Mai multe ştiri online:

Ministerul de Externe, precizări importante în cazul tragediei din Halkidiki

Ştire online publicată Sâmbătă, 13 Iulie 2019. Autor: Cuget Liber Online.
Românul aflat în vacanță cu familia în Halkidiki - Grecia și care a fost rănit în urma furtunii de miercuri noaptea a fost externat în cursul zilei de vineri, a declarat ministrul de Externe, Teodor Meleșcanu.

Referitor la soția și la copilul acestuia, care și-au pierdut viața, după ce acoperișul unui restaurant din Nea Plagia din regiunea Halkidiki s-a prăbușit ca urmare a fenomenelor meteo extreme - vânt foarte puternic, ploaie și grindină -, se așteaptă eliberarea certificatului de deces pe baza căruia se pot face formalitățile pentru transportarea lor în România.

"Consulatul ține legătura cu familia din România pentru îndeplinirea diferitelor formalități, respectiv certificatul de deces cu compania la care avea asigurare familia respectivă. Pentru repatrierea corpurilor - vorbesc de mamă și de băiat -, se așteaptă eliberarea certificatului de deces pe baza căruia se pot face formalitățile pentru transportarea lor în România. Există un procuror care se ocupă de cazul respectiv", a afirmat Meleșcanu, la România TV.

El a adăugat că, în prezent, la nivelul Ministerului de Externe nu există informații în legătură cu alți români care ar fi putut să aibă probleme în urma furtunii care a afectat zona.

Doi cetățeni români, o femeie și un băiat de 8 ani, și-au pierdut viața după ce acoperișul unui restaurant din Nea Plagia s-a prăbușit ca urmare a fenomenelor meteo extreme (vânt foarte puternic, ploaie și grindină), care au afectat miercuri seara nordul Greciei.

Distribuie :

Top ştiri din ultimele 7 zile

Politică-Administrație
Luni, 14 septembrie Foto : Marian Vasiliev: "Prima parcare subterană va fi inaugurată pe 1 Decembrie 2021!" 31453 vizite, 0 comentarii Marian Vasiliev: "Prima parcare subterană va fi inaugurată pe 1 Decembrie 2021!"
Social
Luni, 14 septembrie Foto : Atenţie, constănţeni! Bulevardul Tomis va deveni cu sens unic din 1 octombrie 3890 vizite, 0 comentarii Atenţie, constănţeni! Bulevardul Tomis va deveni cu sens unic din 1 octombrie
Cultură-Educație
Miercuri, 16 septembrie Foto : Doliu la Teatrul de Stat! A încetat din viaţă actorul Alexandru Mereuţă 1457 vizite, 0 comentarii Doliu la Teatrul de Stat! A încetat din viaţă actorul Alexandru Mereuţă
Eveniment
Marti, 15 septembrie Foto : GALERIE FOTO / Liberalul Marian Iordache, condus pe ultimul drum de medgidieni 1255 vizite, 0 comentarii GALERIE FOTO / Liberalul Marian Iordache, condus pe ultimul drum de medgidieni
ziare & stiri Revista presei
Pagina a fost generata in 0.6016 secunde