X
X
Mai multe ştiri online:

Ludovic Orban: "Localele ar putea fi organizate pe 27 septembrie sau 4 octombrie"

Ştire online publicată Sâmbătă, 06 Iunie 2020. Autor: Carmen MOCANU
Guvernul consideră că o perioadă potrivită pentru organizarea alegerilor locale este sfârșitul lunii septembrie, începutul lunii octombrie, a declarat, vineri, premierul Ludovic Orban, care a adăugat că atât data de 27 septembrie, cât și 4 octombrie sunt bune pentru desfășurarea scrutinului.

"În urma deciziei Curții Constituționale, este clar că e nevoie de o lege pentru prelungirea mandatelor. Problema este legată de data alegerilor. În ceea ce ne privește pe noi, ca Guvern, noi am anunțat public de două luni, că noi considerăm o dată potrivită sfârșitul lui septembrie, începutul lui octombrie pentru desfășurarea alegerilor, pentru că e după perioada de concedii, e înaintea unei eventuale reveniri a epidemiei, care este estimată, să spun, după 1 octombrie, după 15 octombrie, și e o perioadă în care se poate face campanie, astfel încât oamenii să-și aleagă primarii, consilierii locali, președinții de Consilii județene și consilierii județeni în deplină cunoștință de cauză, cunoscând programele candidaților", a explicat Ludovic Orban, într-o conferință de presă, citat de Agerpres.

Întrebat dacă 27 septembrie este o dată pe care o preferă pentru scrutinul de la locale, prim-ministrul a spus: "27 septembrie sau 4 octombrie, astea sunt cele două date".

"Din punctul nostru de vedere, oricare din aceste două date sunt bune. Acum așteptăm să vedem, pentru că nu am înțeles clar din decizia Curții cine stabilește data alegerilor, Guvernul prin hotărâre de Guvern, Parlamentul prin lege, eu nu am înțeles, vă spun sincer. Se pare că a fost o decizie, așa, că poate și Guvernul, poate și Parlamentul, o să vedem motivarea, până nu vedem motivarea nu putem ști cu precizie ce e în deciziile Curții", a completat el.Distribuie :

Articole de la acelaşi autor

Top ştiri din ultimele 7 zile

Politică-Administrație
Luni, 14 septembrie Foto : Marian Vasiliev: "Prima parcare subterană va fi inaugurată pe 1 Decembrie 2021!" 31453 vizite, 0 comentarii Marian Vasiliev: "Prima parcare subterană va fi inaugurată pe 1 Decembrie 2021!"
Social
Luni, 14 septembrie Foto : Atenţie, constănţeni! Bulevardul Tomis va deveni cu sens unic din 1 octombrie 3890 vizite, 0 comentarii Atenţie, constănţeni! Bulevardul Tomis va deveni cu sens unic din 1 octombrie
Cultură-Educație
Miercuri, 16 septembrie Foto : Doliu la Teatrul de Stat! A încetat din viaţă actorul Alexandru Mereuţă 1457 vizite, 0 comentarii Doliu la Teatrul de Stat! A încetat din viaţă actorul Alexandru Mereuţă
Eveniment
Marti, 15 septembrie Foto : GALERIE FOTO / Liberalul Marian Iordache, condus pe ultimul drum de medgidieni 1255 vizite, 0 comentarii GALERIE FOTO / Liberalul Marian Iordache, condus pe ultimul drum de medgidieni
ziare & stiri Revista presei
Pagina a fost generata in 0.4672 secunde