Investiții în orașul Techirghiol. Ce contract important a semnat primarul Iulian Soceanu

564
Investiții în orașul Techirghiol. Ce contract important a semnat primarul Iulian Soceanu - investitiilatechirghiol-1553104212.jpg

Articole de la același autor

Primarul orașului Techirghiol, Iulian Soceanu, a semnat, ieri, contractul de finanțare pentru proiectul "Valorificarea potențialului balnear și turistic al Lacului Techirghiol prin dezvoltarea infrastructurii tehnico-edilitare". Contractul de finanțare a fost semnat la Grădina Botanică din Techirghiol în prezența vicepremierului, ministru al Dezvoltării Regionale, Daniel Suciu, ministrului Sănătății, Sorina Pintea, și a președintelui Consiliului Județean Constanța, Horia Marius Țuțuianu. 




"Este cel de-al patrulea proiect, depus de Primăria Techirghiol, care obține finanțare. Au fost depuse până în prezent șapte proiecte în valoare totală de peste 15 milioane de euro, proiecte care vin să dezvolte stațiunea balenară Techirghiol. Iată că avem deja semnate patru dintre aceste proiecte care însumează o valoare de peste 11 milioane de euro, și care vin să contribuie decisiv la dezvoltarea și îmbunătățirea infrastructurii. Mulțumesc tuturor celor care s-au implicat în realizarea acestor proiecte, dar și celor care ne-au sprijinit pentru a putea fi finanțate", a declarat primarul orașului Techirghiol, Iulian Soceanu.
La rândul său, vicepremierul și ministru al Dezvoltării, Daniel Suciu, a afirmat că proiectele de dezvoltare ale localităților nu trebuie să aibă culoare politică.


"Mă bucur să fiu la Techirghiol, unde va începe implementarea a două proiecte importante pentru acest oraș. Primul dintre ele este cel al Ministerului Sănătății prin Sanatoriul Balnear Techirghiol, iar cel de-al doilea, este acesta prin care se dezvoltă partea de infrastructură a unei viitoare zone turistice din orașul dumneavoastră. Cât voi ocupa funcția de ministrul al Dezvoltării voi susține orice proiect care vine să contribuie decisiv la creșterea calității vieții în România, indiferent de culoarea politică a celor care conduc unitățile administrativ-teritoriale", a declarat vicepremierul, ministrul Dezvoltării Regionale și Administrației Publice, Daniel Suciu.


Ce vizează proiectul semnat


Proiectul ce vizează valorificarea potențialului balnear și turistic al Lacului Techirghiol prin dezvoltarea infrastructurii tehnico-edilitare are o valoare totală de 10.728.627,76 lei, contribuția orașului Techirghiol în proiect fiind de 221.800,65 lei, reprezentând achitarea tuturor cheltuielilor neeligibile ale proiectului, cât și contribuția de 2% din valoarea eligibilă a proiectului, în cuantum de 210.136,54 lei, reprezentând cofinanțarea proiectului.
Potrivit edilului Iulian Soceanu, obiectivul general al proiectului este de a asigura infrastructura publică necesară dezvoltării turismului balnear în stațiunea Techirghiol și valorificarea extinsă și durabilă a Lacului Techirghiol, ca resursă naturală și culturală pentru întregul litoral românesc.


Mai exact, se vor asigura accesibilitatea și dotarea tehnico-edilitară a zonei sudice de dezvoltare a stațiunii, prin modernizarea străzii Lacului și extinderea ei până la o lungime de 1.115 metri liniari, inclusiv integrarea rețelelor de utilități primare în corpul străzii și a sistemului de iluminat public. Totodată, se va asigura dezvoltarea turistică, economică și comunitară a zonei deservite de strada Lacului, prin asigurarea condițiilor tehnice de branșare și acces la carosabil al riveranilor străzii. Și nu în ultimul rând, în cadrul acestui proiect se va asigura valorificarea durabilă a lacului Techirghiol printr-o infrastructură publică eficientă și integrală, care va deservi malul sud-vestic al obiectivului natural pentru vizitarea Grădinii Botanice, activități de birdwatching, pescuit și explorare a ariei protejate.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!
Pagina a fost generata in 0.9288 secunde