X
X
Mai multe ştiri online:

Șeful de la ITM, la raport în fața prefectului Constanței

Ştire online publicată Vineri, 23 Iunie 2017. Autor: Carmen MOCANU
Colegiul Prefectural s-a întrunit, ieri, în ședință, pe ordinea de zi figurând mai multe proiecte. 


Unul dintre acestea a vizat schemele de sprijin financiar derulate prin intermediul Agenției de Plăți și Intervenție pentru Agricultură Constanța, precum și nivelul fondurilor accesate prin solicitări depuse de către fermieri la Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură Constanța. 


În acest context, reprezentantul instituției a făcut o scurtă prezentare a activității desfășurate pe parcursul anului 2016, referindu-se la formele de sprijin acordate fermierilor. Astfel, la finalul anului 2016 plățile efectuate au însumat un total de peste 125 milioane euro și se preconizează ca în anul 2017, valoarea finanțării să crească datorită majorării subvenției pe hectar. 


Un alt subiect dezbătut a făcut referire la acțiunile întreprinse pentru respectarea legislației în domeniul relațiilor de muncă cu privire la identificarea și combaterea muncii nedeclarate și respectarea regimului de muncă al minorilor. 


Prezent la ședință, inspectorul șef al Inspectoratului Teritorial de Muncă Constanța, Eugen Bola, a prezentat activitatea în domeniul relațiilor de muncă în perioada 1 ianuarie - 31 mai 2017.


"În perioada mai sus menționată, pe baza acțiunilor prevăzute în Programul cadru pentru anul 2017, s-au derulat Campania Națională stabilită de Inspecția Muncii și campanii la nivel local stabilite de ITM în colaborare cu alte instituții. Cei 25 de inspectori care au participat la acțiunile de control au controlat 1.489 de agenți economici cu un număr de 44.417 de salariați. Au fost aplicate 273 de sancțiuni în valoare totală de 2.250.000 lei, iar 90 de angajatori au fost depistați că foloseau munca fără forme legale la un număr de 356 de lucrători. Campaniile privind identificarea cazurilor de muncă nedeclarată și respectarea regimului de muncă al minorilor se vor desfășura pe întreg parcursul anului. În perioada 1 iulie - 1 septembrie 2017 se va desfășura Campania Națională privind identificarea și combaterea cazurilor de muncă nedeclarate și verificarea respectării prevederilor legale în domeniul securității și sănătății în muncă în unități care desfășoară activități pe litoralul Mării Negre", a declarat Eugen Bola.


Distribuie :

Articole de la acelaşi autor

Top ştiri din ultimele 7 zile

Politică-Administrație
Luni, 14 septembrie Foto : Marian Vasiliev: "Prima parcare subterană va fi inaugurată pe 1 Decembrie 2021!" 31496 vizite, 0 comentarii Marian Vasiliev: "Prima parcare subterană va fi inaugurată pe 1 Decembrie 2021!"
Social
Luni, 14 septembrie Foto : Atenţie, constănţeni! Bulevardul Tomis va deveni cu sens unic din 1 octombrie 3982 vizite, 0 comentarii Atenţie, constănţeni! Bulevardul Tomis va deveni cu sens unic din 1 octombrie
Cultură-Educație
Miercuri, 16 septembrie Foto : Doliu la Teatrul de Stat! A încetat din viaţă actorul Alexandru Mereuţă 1484 vizite, 0 comentarii Doliu la Teatrul de Stat! A încetat din viaţă actorul Alexandru Mereuţă
Eveniment
Marti, 15 septembrie Foto : GALERIE FOTO / Liberalul Marian Iordache, condus pe ultimul drum de medgidieni 1267 vizite, 0 comentarii GALERIE FOTO / Liberalul Marian Iordache, condus pe ultimul drum de medgidieni
ziare & stiri Revista presei
Pagina a fost generata in 0.3869 secunde