Ce spune președintele Klaus Iohannis despre PNDL

168
Ce spune președintele Klaus Iohannis despre PNDL - klausiohannis-1581960858.jpg
Programul Național de Dezvoltare Locală (PNDL) trebuie regândit, nu desființat, a subliniat luni președintele Klaus Iohannis, la Adunarea Generală a Asociației Comunelor din România.

Șeful statului le-a vorbit edililor prezenți la eveniment despre importanța investițiilor eficiente pentru dezvoltarea comunităților locale.

"Eu sunt sigur că procesul de reformare și modernizare va intra în linie dreaptă imediat ce vom avea o majoritate parlamentară care să reflecte voința cetățenilor și îmi doresc ca acest lucru să se întâmple cât mai repede. În acest program de modernizare satul românesc este o componentă esențială, iar una dintre priorități este ca marile programe naționale de investiții în mediul rural să fie reconfigurate, astfel încât să existe o transparentizare a acestora și o gestionare corectă a fondurilor publice. Foarte mulți dintre dumneavoastră ați implementat în comunele pe care le reprezentați proiecte finanțate prin Programul Național de Dezvoltare Locală și au fost bani mulți, uneori și proiecte reușite în multe cazuri. Banii investiți eficient înseamnă întotdeauna dezvoltare, însă nu trebuie să trecem cu vederea neajunsurile acestui program. Tocmai de aceea spun răspicat: acest proiect trebuie regândit, nicidecum desființat. Nu cred că este nimeni în această sală care dorește să mai asistăm la acordarea banilor pe criterii politice sau la decontarea unor lucrări fictive sau prost realizate. Risipa banilor publici trebuie stopată definitiv, iar acest lucru se poate realiza printr-o abordare coerentă și responsabilă", a afirmat președintele Klaus Iohannis.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 1.3364 secunde