X
X
Mai multe ştiri online:

Astăzi, se lansează proiectul de reabilitare a malului lacului Techirghiol

Ştire online publicată Miercuri, 28 Noiembrie 2012. Autor: Alexandra BĂLAN
Primarul localității Techirghiol, Adrian Stan, lansează, astăzi, inițiativa intitulată "Proiect integrat de amenajare turistică a malului lacului Techirghiol". Potrivit comunicatului de presă emis de administrația locală în acest sens, primăria, în calitate de beneficiar, a încheiat contractul de finanțare 3300 cu Ministerul Dezvoltării Regionale și Turismului în luna iulie. Banii pentru această inițiativă vor fi alocați prin Programul Operațional Regional 2007-2013 pe Axa prioritară 5 privind dezvoltarea și promovarea turismului. 


Investiția propusă va transforma malul Lacului Techirghiol într-o zonă de îmbăiere și recreere la standarde tehnice și estetice care îi vor asigura competitivitatea pe întreg litoralul românesc. Astfel, lucrările cuprind amenajarea malului lacului pe o suprafață de 7.000 metri pătrați, refacerea plajei, amenajarea unei grădini de recreere de 56.713 metri pătrați, precum și a zonei de băi reci de 7.400 metri pătrați. Turiștii vor putea utiliza aleile pietonale în lungime de 1.708 metri, pistele pentru biciclete și aleile pentru persoane cu dizabilități. De asemenea, plaja va fi deservită de două posturi de salvamar și un punct de prim ajutor. În plus, vor exista trei grupuri sanitare cu dușuri și trei vestiare.

În ceea ce privește utilitățile, constructori vor monta o rețea de alimentare cu apă potabilă de 334 metri lungime, una de evacuare a apelor uzate și pluviale 310 metri lungime, iluminat stradal aferent aleilor și pistelor destinate turiștilor 2.280 de metri lungime. Locația va avea și o parcare cu capacitatea de 90 de locuri. Complementar acestor lucrări de valorificare turistică a malului lacului Techirghiol, străzile Ecaterina Teodoroiu, Muncii și Dr. Ion Tătăranu vor fi reabilitate pentru a facilita accesul turiștilor către malul lacului. 

Proiectul are o durată de implementare de 20 de luni și un buget total de 15 milioane de lei. 


Distribuie :

Articole de la acelaşi autor

Articole pe aceeaşi temă

Top ştiri din ultimele 7 zile

ziare & stiri Revista presei
Pagina a fost generata in 0.8515 secunde