ȘOC ÎN LUMEA MUZICALĂ! Rapper condamnat la 28 de ani de închisoare

576
ȘOC ÎN LUMEA MUZICALĂ! Rapper condamnat la 28 de ani de închisoare - inchisoare39228800-1537525693.jpg
Mogulul și producătorul muzical Marion "Suge" Knight, care a devenit cunoscut după ce a lansat cariera lui Snoop Dogg, a încheiat joi cu justiția americană un acord în virtutea căruia va efectua o pedeapsă de 28 de ani de închisoare pentru omucidere. 




Aflat în detenție din 2015, Suge Knight, în vârstă de 53 de ani, este anchetat pentru că l-a ucis în ianuarie 2015 pe un fost prieten și partener de afaceri, Terry Carter, în parcarea unui restaurant de tip fast-food dintr-o periferie a orașului Los Angeles, scrie agerpres.ro. Aflat la volanul automobilului său, fostul producător muzical, unul dintre numele mari ale muzicii rap americane din anii 1990, a lovit și a rănit cu mașina un al doilea bărbat, Cle Sloan.

Întreaga scenă a fost filmată de camerele de supraveghere.

După o procedură juridică de mai mulți ani și după ce a susținut o perioadă că dorea să fugă de cei doi bărbați, Suge Knight a încheiat în cele din urmă un acord cu Procuratura din Los Angeles.

Fără să pledeze vinovat, el a acceptat să nu conteste acuzațiile de "omucidere voluntară" formulate împotriva lui, recunoscând însă că a folosit "o armă letală" - sub forma automobilului său - a explicat Procuratura din Los Angeles într-un comunicat.

În virtutea acestui acord, muzicianul va fi condamnat la 28 de ani de închisoare pe 4 octombrie, când va trebui să se prezinte în fața unui judecător. Înainte de acest acord, Knight risca închisoarea pe viață pentru "crimă, tentativă de crimă și fugă de la locul crimei".

În dreptul american, omuciderea voluntară ("voluntary manslaughter") diferă ușor de crimă, întrucât această infracțiune recunoaște faptul că autorul a acționat în mijlocul evenimentelor, imediat după ce a fost provocat sau din cauza "pasiunii", și este, în general, sancționată cu un grad mai mic de severitate.

Suge Knight a înființat cu Dr. Dre celebra casă de discuri Death Row Records, dedicată muzicii rap și care a semnat cu artiști de seamă ai genului, precum Snoop Dogg și Tupac Shakur, obținând venituri de milioane de dolari la începutul anilor 1990.

Suge Knight se afla alături de Tupac Shakur atunci când acesta din urmă a fost împușcat mortal în Las Vegas în anul 1996.

Apoi, Death Row Records a dat faliment, în special din cauza încarcerării lui Suge Knight și a întreruperii colaborării cu Snoop Dogg.

Suge Knight, un bărbat cu un fizic impresionant și renumit pentru faptul că își intimida și brutaliza rivalii, a avut numeroase probleme cu justiția, inclusiv o încarcerare de 10 luni în anul 2003. El a supraviețuit mai multor focuri de armă trase asupra lui și rănilor suferite în urma acestora.



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.6503 secunde