Pronostic dur pentru Oana Roman: "Va avea un copil bătrânicios"

513
Pronostic dur pentru Oana Roman:
Oana Roman este însărcinată în aproape șase luni și, potrivit apropiaților, medicii i-ar fi dat undă verde la fumat cu măsură.

Dar se știe că fumatul dăunează sănătății, iar, în cazul femeilor însărcinate, acesta poate afecta definitiv starea de sănătate a viitorului copil.

De acest lucru este conștientă și Mioara, mama Oanei, însă ea invocă tocmai permisiunea pe care medicul i-ar fi dat-o fiicei sale, scrie libertatea.ro.

"Oanei i s-a spus că poate fuma două-trei țigări pe zi, că dacă se lasă de tot intră în sevraj. Ea aprinde două-trei țigări și gata, nu fumează propriu-zis. Rar o văd fumând... Eu n-am fumat în timpul sarcinii, pentru că la mine fumatul e un accident. Fumez doar la cafea, două-trei țigări, dar ea a devenit fumătoare în Franța, în timpul studiilor. Pentru copil e periculos, dar eu știu... nu mă pricep", a spus Mioara Roman pentru Ring.

Însă, situația este mult mai serioasă decât pare. "Orice medic serios i-ar fi spus Oanei categoric NU fumatului. Dar există și medici care, pentru a nu-și supăra pacienta, i-au zis: «Măcar mai reduceți din țigări și alegeți unele cu nicotină și gudron mai puțin», chiar dacă fumatul nu e indicat în timpul sarcinii în niciun caz. Sunt femei însărcinate care fumează câte un pachet pe zi. Toate fumătoarele fac copii cu greutate mică la naștere (insuficiență de creștere) și cu pielea încrețită, ca de băbuță, bătrânicioși, iar după vreun an, bebelușii au probleme respiratorii (astmatice în special, astmul bronșic e în floare la nou-născuți), răcesc repede (fac polipi, li se inflamează amigdalele), nu iau în greutate, patologie pulmonară, până la cinci-șase ani copilul tot are probleme. Aceste femei sunt inconștiente și ca medic nu ai ce să le faci", a declarat un medic consultat de către publicația Ring. 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Marţi, 03 Septembrie 2013
Stire din Monden : Oana Roman va fi mamă!
Sâmbătă, 05 Octombrie 2013
Stire din Sănătate : Curs Lamaze pentru  mămicile din Constanța
Pagina a fost generata in 2.3642 secunde